En ole milloinkaan ymmärtänyt sanontaa: "Hänellä on upea tyylitaju". Kenen määrittelemä on hyvä tyylitaju? Sanojanko? Koko maailmanko?
Jonkun tyylin ihannointi, kuten kauneuskin on mielestäni täysin katsojan silmissä. Siihen vaikuttaa niin paljon tiettyyn ihmiseen suhtautuminen yleensä, joukkopalvonta ja jonkin sellaisen ihannointi josta itse ehkä haaveilee. Tyylilyyleiksi valikoituu yleensä naisia, jotka koreilevat vaatteillaan, sisustuksellaan, autoillaan, koruillaan ja niin edelleen. Jollain, joka vaatii varallisuutta tai panostusta tietyn huomion saamiseksi." Suomen kaunein koti"- ohjelmakin perustui viime kaudella sellaisten miljoonatalojen esittelyyn, ettei mitään rajaa..

Tykkään itsekin katsella kauneutta, joka sokaisee mitä ihmeellisimmillä tavoilla:  lapsen samettinen poski, simpukan hohtava kuori, äärettömän onnistunut luontokuva, helmi-maaliskuun puhtaanvalkoinen timanttihanki tai ihmisen rakkautta huokuva olemus saattavat olla itselleni henkeäsalpaavia kauneuden kokemuksia. Kaikkein puhtainta kauneutta ei rahalla voi saada.

Järkytyin, kun avustajani esitteli uutta kännykkäänsä: siinä kuvankäsittelyllä tarjottiin suoraan poskien kavennusta, silmien isonnusta, huulien muotoilua ja mitä lie! Olenhan näistä kuullut ennenkin, mutta en tottavieköön uskonut että somemaailma on täyttä feikkiä.. meidän kaikkien käden ulottuvilla. Tähän kai perustuu Tindereiden ja muiden nettideittijuttujen valheellisuus: ihmisen livenä kohtaaminen voi olla järkytys siihen mielikuvaan verrattuna, minkä itselleen on somessa luonut. Harva tulee miettineeksi esim. nuorena, että nuoruuden tyylikäsitys jää aikanaan omien lasten katseltavaksi. Toivoa sopii, että lapset eivät tämän takia tule koulukiusatuiksi.

Tyylitajuun kuuluu ulkoisten asioiden lisäksi mielestäni muutakin. Itse ihailen ihmisen tilannetajua ja tunneherkkyyttä. Kumpaakaan ei rahalla saa, eikä niillä pysty huijaamaan, koska ne molemmat heijastavat ihmisen sydämen ja sielun maailmoita. Aitoutta ei pysty näyttelemään. Ihmisenä oleminen on elämän mittainen näytelmä.

Huvittaa oma tyylikkyyteni juuri nyt: istun keskellä päivää yötamineissa koneella viltin mutkassa. Hiukset sojottavat, nenä punoittaa, ripaus vanhaa ripsiväriä hiertää silmää.. Kateuttako koko juttu? EN TUNNUSTA - ENKÄ AVAA OVEA!

Naturel Marja <3

maxresdefault.jpg