Rakastan Enkeliautoani. Olen ollut niin omissa oloissani koko kesän alun, että olen melkein unohtanut antaa ruokaa kaaralleni. Kirjani käsikirjoitus on vienyt lähes kaiken aikani.

Viime keskiviikkona sain kirjoittaessani melkein sähköiskun kun tajusin, että auton katsastusaika on heinäkuussa... Toiveikkaana huusin Enkelilleni: "Voisitko katsoa rekisteriotteesta milloin Lumimarja pitää katsastaa?" Enkelini konttasi mappirivit läpi ja kysyi naama punaisena: "Missäköhän se rekisteriote on?" Autosta löytyi repaleinen edellisen omistajan ote, josta yhdellä silmäyksellä saattoi todeta, että...

Voi helvetin kuustoista! Minun viattomat Enkelit olivat ajelleet jo runsaan viikon pyhällä hengellä, hyvällä tuurilla ja autuaan tietämättöminä, että pomo ei ollut katsastanut autoa ajallaan... Soijaa pukkasi, kun laitoin viestin Iidalle: "Voisitko katsastaa heti aamulla auton?" Nolotti, sillä poikani oli tulossa myös aamulla ja olin luvannut autoni hänelle. Sotkin tähän soppaan vielä isäni, jonka avuksi poikani oli menossa. 

Aamu tuli ja Iidalle paljastui epäkiitollinen tehtävä viedä katsastamaton auto läheiselle katsastusasemalle... Verenpaineeni ponnahti kattoon, kun Iida palasi vikaluettelon ja hylsyn kanssa katsastuksesta. Oli hänellä sentään muhkea lasku mukana ja ajokielto. Soitimme äkkiä pojalleni, joka istui onnellisen tietämättömänä bussissa matkalla kohti Saarijärveä. Viestit lentelivät kiivaaseen tahtiin, kun selvitimme miten Saarijärveltä pääsee kätevimmin Virroille. Sekin tyly tosiasia selvisi: ei mitenkään...

Hätäpäissäni hätyytin taas puoli Saarijärveä liikkeelle: auto oli saatava äkkiä liikenteeseen!!!!! Soitimme Hämeen Autoon, josta auto oli ostettu talvella. Suosikkimyyjäni oli heti todella auttamishaluinen ja lupasi, että saamme uuden renkaan kuluneen tilalle. Hän teki asian meille helpoksi ja Iida lähti renkaan ostoon täällä Saarijärvellä. Poikani alkoi kotiorjaksi ja leikkasi nurmikon :)

Juhan Autohuollossa täällä Saarijärvellä odotti uusi yllätys, tälläkin kertaa positiivinen sellainen: Juha tarkisti kaikki renkaat ja sanoi että soittaa pari puhelua... Tunnin päästä soi puhelin: miehet olivat sopineet, että autoon vaihdetaan korvauksetta kaikki neljä upouutta rengasta!!!

Iida soitti heti uuden ajan katsastukseen, kaikki pikkuviat korjattiin samassa silmänräpäyksessä ja Juha vei vielä auton kaiken muun hyvän lisäksi  katsastuspaikan pihaan asti :) Melkoisen mahtava fiilis täytti koko Puropolun, kun Sirpa toi Enkeliauton puhtain paperein ja uusin renkain pihaan vielä samana päivänä... Sain siis katsastuksen hinnalla uudet renkaat ja hyvän mielen moneksi kesäksi!

Tämä tarina on tosi :) Eli hyvä osoitus taas kerran, että epäonni vaihtuikin onneksi!

Ps. En silti kehoita ketään jättämään katsastusta väliin...

Autoiluterveisin, Marja :)

13819748_10208234184150092_1632445658_n.

Kuva: Iida Minkkinen