Eilen ajelin Enkelten kanssa Ylöjärveltä kotiin. Päivä oli ihana ja vilahti nopeasti markkinatouhuissa. Tulomatkalla kotiin puhuimme Suomen kesän kauneudesta. Kun joskus pysähtyy vain haistelemaan luonnon raikkautta tai vain katselee luonnon yksityiskohtia silmät oikeasti auki , näkee ihmeitä: voikukka, jota viheliäisenä rikkaruohona pidetään, on huikaisevan kaunis isoina peltoina.

Katselin tarkoituksella vehreitä maisemia siisteysmielessä. Kyllä täytyy todeta että elämme todella puhtaassa ja hyvänä pidetyssä ympäristössä. Olen matkustellut elämässäni paljon ja vertaan Suomea siltä kantilta moneen muuhun maahan.

Lamasta huolimatta tai sen vuoksi toivon kaikkien, jotka tämän lukevat pitämään nyt kesällä mielessä, etteivät sorru tänä kesänä luonnon roskaamiseen.Näin hitaasti maatuvat esimerkiksi seuraavat asiat:


- Lasipullo, miljoona vuotta

- Kalastussiima, 600 vuotta

- Muovipullot, 450 vuotta

- Kertakäyttövaipat, 450 vuotta

- Alumiinitölkki, 80-200 vuotta

- Peltitölkit, 50 vuotta

- Nahka, 50 vuotta


- Muovipussi, 10-20 vuotta

- Tupakantumppi 1-5 vuotta

- Villasukka 1-5 vuotta

- Vaneri 1-3 vuotta

- Maitotölkki 3 kuukautta

- Sanomalehti 6 viikkoa

- Talouspaperi 2-4 viikkoa

Listasta puuttuu suomalaisten lempipuheenaihe: koirankakka. En ala hämmentää sitä soppaa, sanon vain oman mielipiteeni. Kukin tuntee oman koiransa tavat. Ihan maalaisjärki käyttöön! Kukaan koiransa tunteva ei voi olla tietämättä, missä kohtaa jätökset on syytä kerätä. Noiden muiden kohdalla ihmettelen esimerkiksi muovia. Ihminen osaa mennä kuuhun. Siihen satsataan ihan tähtitieteellisiä summia rahaa. Onko siis avaruustiedettä kehittää esimerkiksi nopeasti hajoavia vauvojen vaippoja tai muovipulloja? Minä ihmettelen ja katson kunnioituksella omaa, siistiä ja rakasta kesäpihaani.

Ihanaa lomaa toivottaa KesäMarja0_7790e_686b8d1_XXL.jpg