3. ke 13.5.2015 , reissupäivän jälkeen vetäydyttiin asuntomme altaalle lepäilemään ja miettimään maailman menoa. Sain lepotuolini viriteltyä ensimmäistä kertaa ja aivot alkoivat sulaa lempeän tuulen ja täyden auringon hellimänä. Reetta pinkaisi lenkille ja minä nautiskelin muun Paratiisikerhon kanssa Suomen vesisadetta siunaillen. Turha edes kuvitella kuvailevansa Sepon mökötystä, kuin annoin Arskan astua elämääni.. Kyse oli vaivaisesta viikosta, mutta herra  päätti murjottaa...

Päätimme nauttia kotoisan, "ranskalaisen" illan, hyvin syöden ja viiniä sivistyneesti siemaillen. Niin se suunnilleen sujui siihen asti KUNNES: Sirpa selasi kännykkäänsä ja sattumalta Nizzassa oli hänen ystävänsä, joka vihjaisi jotain Cannesista.. Sirpa räpläsi kännykkäänsä ja pudotti pommin: Cannesin elokuvajuhlat alkoivat TÄNÄÄN!!! Elokuva-lover Reetta meinasi pökertyä innostuksesta, äänekkään kirkumisen, huokailujen ja hörähdysten ohessa - tunnelma oli katossa, tai no, PILVISSÄ!! Vitsillä heitettiin pitkin kevättä, kuinka kirjani päätyy elokuvaksi ja tietty meikäläinen Cannesin punaiselle matolle... Heh heh..

Yhtäkkiä olimme 35 km:n päässä Cannesista ja mistään tietämättä olin tilannut matkan elokuvajuhlien aikaan!! Ette ikinä arvaa, minne suuntasimme seuraavana päivänä!

4. to 14.5.2015, tarkoitus oli lähteä varhain aamulla pientä rantatietä pitkin, mutta kun neljä naista tälläytyy ykkösiinsä, alkoi olla jo niin kiire, että kaasutimme suorinta tietä, tulleista piittaamatta kohti Cannesia. Jännitys nousi huippuunsa, kun saavuimme lähelle rantakadulla sijaitsevaa elokuvapyhättöä. Oli siellä muutama muukin... Oli todella jännittävää nähdä, kun täysin mustia autoja ajoi poliisiletkoissa. Monien hienojen hotellien edustat olivat täynnä ihmismassoja, jotka jonottivat nähdäkseen filmimaailman huippuja! Mekin näimme George Clooneyn monta kertaa- tosin pahvisena...

Parkkipaikka oli haastellinen löytää, mutta sitkeys palkittiin ja täytyy sanoa, että siellä tuosta pyörätuolista oli hyötyä :) Toisin kuin Suomessa, ranskalaiset todella kunnioittavat invapaikkoja! Parin kilometrin päästä saimme loistavan ja ilmaisen parkkipaikan :) Sieltä aloimme edetä pitkin ihanaa rantakatua kohti elokuvapyhättöä. Tässä kuvassa olen tyttäreni Reetan kanssa rantakadulla :)

CANNES.jpg

NYT TÄMÄ HALVATUN TIETOKONE EI TAJUNNUT TALLENTAA TEKSTIÄ, JOTEN KIRJOITAN TAAS, KUN RUNOSUONI PULPAHTAA... (ÄRSYTTÄÄ NIIN KUIN PIENTÄ ORAVAA)!!!!