Moni luulee tuntevansa minut. Totuus on kuitenkin ihan jotain muuta. Ehkä vain itse tiedän sisimpäni koukerot. Tässä teille muutama fakta, joista joku tietää, moni ei tiedä. Ovatko ne edes kiinnostavia juttuja, en tiedä mutta jotenkin ne ovat elämääni kuuluneet.

1. Minulla oli lapsena silloin tällöin joitakin päähänpistoja, joita en silloin, enkä nytkään osaa selittää. Ikäänikään en muista, milloin "kymppi-idea" iski. Kotini pihapiirin kautta läheiseen Raatosaareen kulki sukulaisiamme mökille. Koko perhekunta on ollut meille aina läheinen ja välit mutkattomat. He jättivät käyttämättömiä, nailonpäällysteisiä kokoontaitettavia terassituolia leikkimökkini kuistille - viedäkseen ne myöhemmin saareen. Otin nelipiikkisen puutarhatyökalun, avasin kaikki neljä tuolia ja paukutin istuinosat reikiä täyteen..Muistan vieläkin miten koin nautintoa joka nailonkankaan iskusta! Alitajuntani on sen sijaan jättänyt mustan aukon muistiini: miten asia hoidettiin. Arvaamaton..

2. Ymmärrän mielestäni monista asioista, mutta yhtä asiaa vihaan, sillä se saa minut tuntemaan itseni universumin tyhmimmäksi olennoksi. Verot. Muistan kun eräänä opiskeluvuonna veroilmoitus saapui täytettäväksi. Kuppi kellahti kumoon välittömästi, ahdistuin ja soitin kotiin. Kun isä vastasi, purskahdin itkuun ja veroilmoitus lähti samana päivänä isän vaivoiksi. En ole kasvanut tässä asiassa aikuiseksi koskaan. Pientä lisäiloa on toiminimestä ja alv-ilmoituksesta, joiden veroasiat romuttavat koko alkutalveni!!  Jos saisin toteuttaa salaisen unelmani: polttaisin koko paskan..Enkeli apuun...Talousihme..

3. Rakkaus saa minut heikoksi, yhtä kaikki kun se on elämäni vankin voimanlähde.Rakkaus näkyy minussa intohimona, mustasukkaisuutena, äkkipikaisuutena mutta myös ymmärtäväisyytenä, huumorina ja omistautumisena. En väitä olevani helppo rakastettava :) Rakkauden vimmoissani olen yrittänyt huuhtoa rakkaimmat kultakoruni vessanpöntöstä alas, heitellyt seinälautasia, hakannut lasilahjani vasaralla tuusan nuuskaksi, repinyt kauneimman mekkoni riekaleiksi, mutta myös antanut kaikkeni, säätänyt, uhrannut, kokannut itseni pyörryksiin ja hellinyt parhaan taitoni mukaan. Marjapommi..

4. Rakkain eläin koskaan oli Suomen ajokoira, Vili. Koiruus oli paras ystäväni murrosiän kuohuntavaiheessa. Veljeni muuttivat Helsinkiin opiskelemaan, joten Vili otti veljieni jättämän sydänpaikan. Ei voi lemmikkiään enempää rakastaa! Vili kuuli kaikki salaisuuteni yhteisillä metsävaelluksilla,Vili lohdutti minua satunnaisissa murheissa ja odotti aina tiettyyn aikaan minua häntä heiluen koulubussilta. Vili sai jäniksen luista suolitukoksen jota ei voitu Niinisalossakaan leikata. Suruni oli aivan pohjaton, kun Vilistä luopumisen hetki tuli. Kirjoitin ystäväni muistolle aineen koulussa. Silloinen äidinkielen opettajani kutsui sitä "kymppikerholaiseksi" ja aineeni arkistoitiin koululle :) Eläinrakas..

5. En voi sietää Uuno Turhapuro-leffoja! Pitääkö tätä edes selittää? Kultturelli..

6. Ylivoimaisesti eniten pelkään ja inhoan rottia. Olen maatalon tyttö. Navetan sontakasassa niitä vilisi. Laitonta tai ei, kasasimme ladon ylisille suuria kiviä, kyttäsimme kivien kanssa ladon ikkunasta roikkuen sontakasan rottia. Homma vaati keskittymistä, pitkäjänteisyyttä ja tarkkuutta. Jos rotta litistyi kivenjärkäleen alle, ei muuten säälittänyt yhtään. Saalistaja..

7. Olen aina ollut siivousfani. Sieluni lepää, kun kotini on siisti ja tavarat paikallaan. Epäsiistissä kodissa en pysty keskittymään. Kun lapset olivat pieniä imuroin päivittäin. Se oli minulle tapa muiden joukossa. Lapset leikkivät tasan joka lelulla, mutta niin väsynyt en ollut milloinkaan, ettenkö olisi imuroinut joka päivä :) Kotini on linnani. Pölyallergikko..

8. Olen kutonut yhden villasukan koko elämässäni :) Ei voisi vähempää kiinnostaa ! Opettajainkoulutuslaitoksessa oli pakko tehdä käsityökansiot, joissa oli näytteet ihan kaikista käsityötekniikoista: virvittäin ompelua, kantapäitä ja kiinteää silmukkaa etc. Pikkuviineissä niitä osaksi tuhersin, mutta MINUN kansioni avustajina toimi ehkä 5-7 eri ihanaa ystävää, äiti mukaan lukien. Ei ihme, että "käsiala oli vähän epätasaista" totesi arvioitsija :) Juonikas..

 

Hirveitä paljastuksia, vai mitä? Love, Marja

534313b655f4bd1c5ab25a1bdc80d89c.jpg