HÄVETTÄÄ..

Häpeän tunne on hämmentävä ja nolostuttava olotila, josta haluaa sydän pamppaillen suksia kuuseen mahdollisimman äkkiä. Olen nolojen tilanteiden kestokohtaaja. Nykyisin olen oppinut nauramaan itselleni kun huomaan lilluvani marjasopassa. Lapsena ja nuorena tosi moni asia hävettää, vaikka syytäkään ei välttämättä ole. Kääntäen: joitakin tapauksia ei lapsena osannut hävetä, aikuisena jälkihäpeä kyllä iskee!

Niin kauan kuin muistan, olen inhonnut pitkiä varpaitani. Ei kenelläkään voi olla tällaisia spagettivarpaita. Pottuvarvas menettelee, mutta auta armias ”perintöprinsessoja”. Kaksi seuraavaa ovat nimittäin pitkiä kuin lipputangot. Jo lapsena opettelin typistämään varpaitani niin kuin Japanissa., että ne menevät ylimmästä nivelestä asti ”kasaan” ja lyhenevät olennaisesti. Toki ne menevät hiukan möykylle samalla, mikä taas tarkoittaa että varpaat ovat päivän päätteeksi pikkuruhjeita täynnä. Pääasia on aina ollut kengät: saanhan varpaat sullottua numeron kolmekymmentä – mitä – milloinkin numeron kenkiin, jotka näyttävät siroilta.

Enkelinikään eivät tiedä tätä salaisuutta - tuskin lapsenikaan.. Aika ajoin Enkelit vaan voitelevat ärtyneitä varpaitani Bepanthenilla. Minä ihmettelen tyynen rauhallisena: ”Mistä ne nyt ovat mahtaneet ärtyä?”. En ole tutkinut suvun varpaita, mutta lapsilleni näitä en ole periyttänyt. Muistelen kersana lukeneeni Seurasta, että Riitta Väisänenkin tunsi alemmuutta varpaistaan: se oli kuin balsamia korvilleni. Toki näin varttuneemmalla iällä koko asia on laimentunut kärpäsen kakan kokoiseksi painoarvoltaan, mutta monet reissut olen kipristellyt varpaat mykkyrällä!

Mitään muuta noloa täydellisessä elämässäni ei onneksi olekaan. Pidetään tämä silti vain "meidän keskisenä". Olen vakuuttunut että uusi tietosuojalaki suojaa salaisuuttani.

Ai minullako auringonpistos? Voi olla. Aamulla jo tiesin, että tänään ei synny mitään syvällistä mutta kuka näitä käskee lukea? Taidan kömpiä varpaineni viltin alle odottamaan aivojeni energiansäästölampun välähdystä!

Minäkin teitä, MarjaIMG_4239.jpg