Rakkaan esikoiseni (19 v.) syntymäpäivän kunniaksi astun "blogiaikaan" - yritän pysyä ajan hermolla :) Yleensä kyllä hermot eivät meinaa pysyä ajan kiitovauhdin tahdissa...

Kuulun siihen ihmisrotuun, joka summaa joulun aikaan menneen vuoden tapahtumat : itken hämärän suojissa pois vuoden turhaumani ja murheeni, nukun vuoden aikana nukkumatta jääneet unet, suon itselleni laiskuuden autuuden ja yleensä kuin salama kirkkaalta taivaalta: jonain aamuna tunnen akkujeni latautuneen. Lopetan joulun kuin seinään ja sen vuoden tonttuilut raivataan just heti sillä hetkellä pois silmistä :) Synnyn ikään kuin uudelleen : pää pursuaa uusia kiinnostuksen kohteita, joita syöksyn sata lasissa toteuttamaan ! Ensi jouluna summaan sitten - kannattiko blondilogiikkani : "Mieluummin otan kunnolla turpiini -  kuin en uskalla elää, tuntea sieluni liikehdintää..:) ".

Nyt vuoden 2008 "pikapurkitus".

Tammikuu: Tulossa ollut Heini ja Pentti Hietasen (+ tytöt Iina ja Roosa ja juontajana Klaus Thomasson) lahjoittama hyväntekeväisyyskonsertti piti virkeänä. Julkisuus alkoi astua elämääni, tuoden mukanaan monenlaista... Ajatuksenani oli siis kerätä "noin" 50 000 euroa maksava kävelysimulaattori Saarijärven seutukunnan kuntoutujien käyttöön. Itse neliraajahalvaannuin ja menetin puhekykyni v. 2004.

Helmikuu: yrityksille, yhteisöille ja yksityisille tähdätty haastekampanja "Askel eteenpäin" polkaistiin käyntiin Timo - veljeni 5000 euron lahjoituksella ja Old Tablers - 120 ry. Saarijärvi lähti viralliseksi taustatuekseni. Hietasten ja Klasun "Rakastan elämää" - konsertti oli huikea menestys ja tuotto 19 000 euroa...

Maaliskuu: Haastekampanjan viikottainen tilien ja haasteiden  seuranta ja paikallislehtien viikottainen informoiminen sai vauhtia todenteolla :)

Huhtikuu: Kampanja voimistui, mtta outo levoton aavistus velloi ja vahvistui... Lähdin lasten kanssa tervehtimään äitiäni . Luulen meidän kaikkien aavistaneen, että se oli viimeinen tapaaminen.

Toukokuu: Vaihdoin vielä kirjeet äitini kanssa. "'Tiedämme molemmat, että kiitoksen aihetta on paljon - eikä katkeruus ole sukua rakkaudelle" - rakkaan äitini henkinen perintö sisältyy noihin sanoihin. Äitini nukkui pois -asia, joka ei tule koskaan tuntumaan todelta. Mikään aika ei tule sitä luopumsen tuskaa poistamaan. Esikoiseni valkolakki lämmitti sydäntä :)

Kesäkuu: En muista mitään koko kesäkuusta. Rapu vetäytyi kuoreensa..

Heinäkuu: Syksylle suunniteltu hyväntekeväisyystanssiaiset sai konkreettista vauhtia, kun Martin Kievarin tuore ravintolapäällikkö Miia Piilonen aloitti sponsorijahdin - bändin palkkiota varten.  Apuun riensivät LC Saarijärvi/Saaretar sekä Saarijärven Old Tablers -120 :n pj. Olli Laine. Syntymäpäivänäni kirjoitin Katri Helenalle, joka lupautui hänkin esiintymään ilman palkkiota lokakuun 25. päivä asiani hyväksi. Paikan isäntä (Martin Kievari), Martti Vainio lupasi tilan ja illan lipputulot. Ystäväni Marianne Penttilä alkoi kanssani valmistella kurssini (Hämeenlinnan opettajainkoulutuslaitos vv. -82-86) riemullista kurssitapaamista.

Elokuu: Otin yhteyttä MTV:n uutisankkuriin, jonka tunnen/tiedän kouluajoiltani. Esitin asiani simulaattorista ja tulevista tansseista - josko kelpaisi esim. kymppiuutisten loppukevennykseen? Samoihin aikoihin ulkomaillakin palkittu dokumenttielokuvaohjaaja Sonja Linde´n otti yhteyttä ja tiedusteli mielenkiintoani tulevaan, uuteen dok.elokuvaansa - joka käsittelee kehittyvän teknologian eri ulottuvuuksia. Innostuin oitis! Sonja tuli käymään - ihminen, joka heti kosketti sieluani herkän aistikkaalla olemuksellaan... Sovimme esifilmauksesta (pitchausta?)

Syyskuu: YLE:n Keski-Suomen uutisen toimittajan kanssa oli puhetta ensin radio-ohjelmasta, mutta se vaihtuikin telkkariksi. Olin 2 viikkoa kuntoutuksessa ja tein ennätykseni kävelysimulaattorlla : 45 min. ja painoani kevennettiin valjailla enää 5-8-10 kg! Happy me :) Maikkarin 45 min. otti yhteyttä - tositarkoituksella- hui! Meilasin sinne tänne JOKA vapaan minuutin, lähetin materiaalipaketteja moniin sanomalehtiin, delegoin mainosten levittämisen 11:een kuntaan, etsin puuttuvaa avustajaa - ja olin  päättänyt luottaa enkeleihin loppupeleissä...

Lokakuu: Sekava, antoisa kuukausi :) Dok.elokuvan filmauspäivä (purkkiin taisi mennä 4 min.), lehtimainontaa tansseista, löysin rakkaan koulukaverini (hän oli lukenut Seuran jutun minusta New Yorkin puistossa!), tanssia edelsi Maikkarin kuvauspäivä kotonani, ystävän ihanat 50-vuotisjuhlat pitkässä matkassa ja tanssiarpajaisten voittojen kerääminen. Lahjoitukset tuli at "suurisieluisilta" Heini ja Pentti Hietaselta, Arja Korisevalta, Samuli Edelmannilta ja ystävä Matti Piiloselta. 25.10. vihdoin tapasin n. 40 ilosilmäistä kurssikaveria ja Maikkarin  45 min. kuvasi, kun "valssasin" fyssarini Pauli Pääkkösen kanssa Katri Helenan laulaessa "Syysunelmaa". Ratkiriemukasta kyytiä sain myös ihanan Pedaalin siivittämänä. Pedaali koostuu pääosin entisistä monitaitoisista kollegoistani. Todellisen "yllärin" ja lahjan sain, kun rakas esikoiseni lauloi minulle karaokea illan päätteeksi :) Olin klo 13.00- 01.00 Kievarilla ja pyörryin kerran illan aikana... :)

Marraskuu : YLE:n kuvaus uutisiin ja VOI LUOJA.. n. 150 tuntemattoman ihmisen ihanaa, kannustavaa meiliä, lahjoiuksia - KIITOS, KIITOS, KIITOS...Marraskuu meni meilatessa :) Laitteen hinta alv:neen kipusi 58 000:een euroon... - ensin se oli shokki... Sitten päätin, että ne rahat kaivetaan vaikka kiven navan alta :) 16.11. Tampereen Tuomiokirkossa rukoilin ja sain voimaa Samuli Edelmannin virsikonsertista. Samulin halaus marraskuussa 2007 Keuruun kirkossa kosketti ja synnytti sloganin T-paitoihin, joita sain ensin 100 lahjoituksena loimaalaiselta yrittäjä Jyrki Nordbäckiltä. Tein lisätilauksen ennen joulua paidoista... ja

Joulukuu: joulukuu vierähti tilauksia keräten ja paitoja jakaen :) Slogan kuuluu : SANOMATTAKIN SELVÄÄ - SAA HALATA :) Minuun se ainakin pätee: en itse pysty puhumaan - saatika halaamaan.. Paitoja saa tilata vielä kauttani tammikuussa a´15 e/kpl (kuva paidasta sivun lopussa). Ja kuin sadusta: juuri joulun alla Samuli Edelmann ja Livenation lahjoitti minulle 3000 euroa - joten kun kaikki tilitykset saapuvat - kutakuinkin 58000 euroa on KAS(S)ASSA!!

Eipä muuta tällä kertaa...:) 

ONNELLISIA TÄHTIÄ TEILLE VUONNA 2009 :) Marja.