Muistan niin elävästi sen päivän, kun koin kirjani kanssa täydellisen turhauman. Olin ollut viisi kuukautta suunnilleen eristyksissä tietokoneella. Otsahiiri temppuili, puhelin pärisi, hukkasin 2 arkkia tekstiä, lapsilla oli murheita, vieraita ramppasi ja kaaos purkautui jotenkin näin Facebook-sivuilleni: "Olen nyt NIIIIN kypsä marja tähän kirjaani, että olen valmis polttamaan koko paskan ja ajan vielä varmuudeksi traktorilla tuhkakasan päältä" !!!

Lähetin tekeleeni veljelleni ja saatesanat olivat nämä: "Lue"! " Rehellinen vastaus: Onko tämä ihan paska" ? Aina diplomaattinen ja psyykeni liikkeet aistiva veljeni vastasi: " Ei ole paska. Se on hyvä" !

Uskoin hänen sanansa ja kuin puskutraktori jatkoin eteenpäin.

Vihdoin joulun jälkeen lopetin kustantajan pelkäämisen, raapustin itsevarman esittelyn itsestäni ja tekeleestäni. Lähes pakotin Sirpa-enkelin vielä soittamaan niille neljälle kustantajalle, joita lähestyin sähköpostilla.

Voe mahoton... Sirpa antoi palaa Kainuun murteella ja mainosti käsikirjoitustani kuin Nobel- ehdokasta, vaikka ei tiennyt sanaakaan sisällöstä... Rohkea enkeli ja puhui hän ainakin Myllylahden pyörryksiin :) Myllylahti luki samana viikonloppuna kässärini läpi ja otti heti maanantaina yhteyttä! Se taisi olla rakkautta heti molemmin puolin eikä hetken päästä!!! Olin aivan mykkänä jännityksestä :)

Miten voikaan käsitys kustantajista muuttua kertaheitolla positiiviseksi: sain paljon ohjeita ja neuvoja heti alusta pitäen, mutta tekstiini ei haluttu kajota mitenkään. Siitäkös meikäläinen tykkäsi :) Olin puolipeloissani, että muka ilkeä kustantaja syö minut elävältä, mutta kaikki osoittautui ennakkopeloiksi! Annan kaiken kiitokseni Myllylahden Niina Withille ja Lassi Junkkariselle, jotka jaksoivat vastata yhä typerimpiin kysymyksiini ja arvatkaa oliko jokaisella vastauksella ainakin minun mielestäni tulipalokiire! Lisäksi sain loistavan tilaisuuden kirjani julkistamispäivälle: sain ainutlaatuisen kunnian olla yksi syksyn kirjamessujen lavaesiintyjä :) :) Tämän kaiken minulle neuvotteli Myllylahti. Oikeastaan kaikesta olimme samaa mieltä :) Kansihan on kirjan tekijälle aina pyhä asia ja siitäkin pääsimme kerralla yhteisymmärrykseen. Valitsimme yhteisesti Hanna-Kaisa Hämäläisen ottaman kuvan minusta kanteen ja Myllylahti lisäsi siihen hentoja häivähdyksiä :)

Vain kerran vedin vähän herneitä nenään ja Lassin kunniaksi täytyy sanoa, että hän löi nyrkin pöytään täsmälleen oikealla hetkellä! Elää minun kanssa: se vaatii aika paljon kärsivällisyyttä (olen innostuessani tooosi kärsimätön - tapahtuu harvoin..) ja kun hulluuteni meinaa ottaa ylivallan, on hyvä, että joku palauttaa blondin ruotuun!  Lehdistöhässäkkä oli lokakuussa maalaistytölle melkoinen kokemus ja joka esiintyminen opetti uutta.

Ainoa todella sydämestä kumpuava toiveeni oli, että julkaisulavapäivä on 26.10.2014 - tasan 10 vuotta sairastumisestani. Myllylahti kunnioitti tätäkin toivettani - arvostan <3.

Messuviikonloppu oli matkoineen melko rankka, mutta taas yksi "Liisa Ihmemaassa"-kokemus! Nautin, nautin, NAUTIN!!

Olin sopinut jo kirjani alkuvaiheessa itseni kanssa, että jos kirjani julkaistaan, haluan tukea osaltani Uusi Lastensairaala 2017 hanketta. Laulava Hietasen perhe ( Heini, Pentti, Iina ja Roosa) mahdollistivat talkootyöllään tukikonsertin, joka toimi samalla kotipitäjäni, Saarijärven kirjanjulkistustilaisuutena. Eli ohjelma vähän paisui ja tälläsin itsenikin "tanssikuvaelmaan" mukaan :)

https://www.youtube.com/watch?v=HMD1-PWvOiU

Kiwaa!

Sitten loppuvuosi hurahti kirjoja toimitellen, myyjäisissä juosten, kirjapalautteisiin vastaten ja parille ryhmälle Jyväskylässä "luennoiden".

Vuoden ehdoton "pommi" tipahti 14.12. kun kuulin, että minut on äänestetty vuoden 2014 keskisuomalaiseksi !!!

Eilen, uudenvuodenaattona, kun yritin kuuliaisesti väsätä tätä blogimerkintääni, alkoi ovikello soida sillä tahdilla, että pommituksen jatkuminen oli selviö!!

Rakkaat, hullut, lämminsydämiset ystäväni ja enkelini olivat laulaen, ulkotulien loisteessa ja private ilotulituksen kera pihallani onnittelemassa minua, pientä maalaistylleröä... snif..

Olihan niillä tietty kuohujuomaa hangessa viilenemässä, tinoja taskuissa, makeaa ja suolaista takataskuissa, puhe, ruusuja, likööriä, suklaata , suukkoja ja halauksia = rakkautta ja lämpöä <3 ISO SNIF JA KIIIITOOOS <3

Vuosi vaihtui ihanasti - high hopes uudelle vuodelle!!!

RAKKAUDELLA KAIKKEA HYVÄÄ MEILLE KAIKILLE TOIVOEN VUONNA 2015 <3 Marja.10888126_627970077307216_637778219_n.jpg