"Elämän tarkoitus syntyy asioista, jolle annamme merkityksen,

                  sillä meille annettiin vapaus valita ".

 

 

Käyty on presidentinvaalien eka kierros. Facebookissa haukuttiin huonoja ehdokkaita. Olen eri mieltä. Se, että kamppailu oli kutakuinkin "puhdas" - on ilolla huomioitava asia.

Suomi on sivistysvaltio jossa vallitsee sananvapaus. Jokainen ehdokas sai äänensä ja mielipiteensä taatusti kuuluville. Omalla persoonallisella tavallaan. Joku kiersi Suomea pää pyörällä, joku facebookkasi ja twitteröi, joku naputti blogia ahkerasti ja monet vaalitentit televisiossa antoivat loppusilauksen. Asiat riitelivät jossain määrin, mutta eivät ehdokkaat. Huumorillekin annettiin sijaa.  Toisten ehdokkaiden kunnioittaminen on ehdokkailta se positiivinen signaali kansalle, jota minä kutsun suvaitsevaisuudeksi, jonka soisin leviävän globaalisti.

 

Se ei tarkoita vain rasismia, seksuaalista suuntautumista, uskontoa tai poliittista kantaa, vaan yleistä toisen ihmisen kohtaamista. Nuorison kommenteista (toki myös muiden) olen vähän tai aika paljon huolissani. Kommentit uhkuvat usein v - voittoista sättimistä ja mollaamista, joka ei valitettavasti vie mitään asiaa ainakaan rauhanomaiseen suuntaan. Siksi katsoin ehdokkaita tänä vuonna aika ylöspäin. Kantansa takana vankasti seisovia ehdokkaita , mutta loka ei lentänyt ja tyhmempikin tajuaa, että ei maailma ole mustavalkoinen.

 

Minä kyllä löysin kaikista ehdokkaista  jotain hyvää: ensinnäkin ROHKEITA ovat kaikki ja tekivät puolueilleen ISON UHRAUKSEN laittaessaan itsensä ja sen vähäisenkin vapaa-aikansa likoon. Melko hyvä ulosanti on jokaisella ja stressinsietokyky. Lisäksi tuntuu,että vaikeista asioista huolimatta jokaisella on monia hyviä ideoita rakkaan kotimaamme luotsaamiseksi. Kunpa voisi kuoria kermat kaikilta ja lyödä yhteen pakettiin...

Arvostelkoon ehdokkaita ken tahtoo, mutta silloin on oltava itsellään aika vankka yleiskäsitys maailman tilanteeseen, kun sitä ammattilaisetkin viilaavat kuukausitolkulla pitkin maailmaa. Yksittäisiä asioita on helppo syynätä suurennuslasilla. Suomen on nyt diplomatialla pidettävä itsensä maailmankartalla. Hyvät suhteet  joka suuntaan on mitä ilmeisimmin Suomen valttikortti. Se on siis minun mielipide.

 

Kuka näitä kortteja saa Suomen keulakuvana alkaa käyttää, selviää melko pian. Äänestä! Vaikuta ! Kaikilla meillä on yhtäläinen äänioikeus vaikuttaa !

 

Onnea ja jaksamista molemmille, hyville ehdokkaille :) Ugh, olen puhunut, Marja <3