Lasken matkaan leijan kauneimman
se saa lentää tuulien teitä.
Toivo nousee yli ulapan
anna rauha varjele meitä.

Laitan matkaan toiveen kauneimman
se saa lentää tuulien teitä.
Pyyntö kantaa yli maailman
anna rauha varjele meitä.

15.4.2009 simulaattori vihittiin käyttöön lämminhenkisessä tilaisuudessa. Paikalla oli vain joukko läheisiä ja Keskisuomen Kuntoutuspalvelun henkilökunta. Marianne Penttilän (Hämeenlinna) keksimä, yleisön äänillä voittama nimi - Sisu-Steppi - sai arvoisensa nimilaatan. Kummeiksi saapuivat itseoikeutetut Heini ja Pentti Hietanen.

Olo on sanomattoman kiitollinen, joskin hiukan haikea...

Liitän tähän perään puheeni sieltä juhlasta, sekä listan "tempauksista", joilla hanke rahoitettiin.

Marjan puhe 15.4.2009

 

Ei ole muureja – on vain siltoja. Ei ole suljettuja portteja - on vain raollaan olevia ovia”

 

…………………………………………………………………………..

 

Ilman unelmia ihminen on kuin siivetön lintu. Ilman tavoitteita ja päämääriä elämä vain lipuu ohitse. Matka kohti päämäärää on haastava: se on nousuja ja laskuja tulvillaan ja yllätykset vaanivat kulman takana – mutta meno on hurjaa ja se maistuu ELÄMÄLTÄ.

 

Sanomattakin on selvää, että mennyt vuosi oli juuri tällaista vuoristorataa – mutta päämäärä on saavutettu –ja eräs UNELMA on täyttynyt ! Edessämme on nyt juuri nimensä saanut Sisu – Steppi Simulaattori , joka jyhkeänä odottaa voivansa antaa uskoa ja toivoa mahdollisimman monelle seutukunnan kuntoutujalle.  Laitteen nimi antaa meille käyttäjille toki vihjeen siitä, että  sisua tarvitaan ja tavoitteita pitää asettaa . En voi ymmärrettävästi luvata, että se tuo toivottua apua kaikille, mutta jos ei mitään yritä – ei mitään saakaan – niinhän se menee …

 

Runsas vuosi sitten, kun rakas Hietasten perhe:  Heini, Pentti, Iina ja Roosa yhdessä Klaus Thomassonin kanssa itkettivät, naurattivat, tunnelmoivat ja koskettivat meitä tuhatta kuulijaa upealla hyväntekeväisyyskonsertillaan – TUNSIN sydämessäni, että tämä hanke on enkelten suojeluksessaJ.

 

Heini ja Pentti – en pysty koskaan kyllin kiittämään teitä huikeasta panoksestanne mutta sen tiedän, että Luoja palkitsee sydämenne hyvyyden. Vielä kerran lämmin kiitos ja halaus!

 

Olli Lainetta kiitän tärkeän taustaturvan takaamisesta  ja kärsivällisyyden perikuvana tärkeästä panoksestasi tässä hankkeessa. Saarijärvi  Old Tablers – 120 ry:n puheenjohtajana Sinä välittänet lämpimät kiitokseni koko tiimillesi! Täällä läsnä olevat, minut tuntevat ihmiset tietävät, että tällä temperamentilla varustetun ihmisen kanssa yhteistyön tekeminen on melko haasteellista, tempoilevaa ja välillä veikeääJ. Me kuitenkin onnistuimme – siitä kaunis kiitos Sinulle Olli ja lämmin  halaus!

 

Kultaisia enkeleitä ja halattavia olette te kaikki tuhannet ihmiset : läheiseni ja rakkaani ,joita ilman en olisi finaaliin tullut -  tutut – ja tuntemattomat – jotka olette tukeneet hanketta niin taloudellisesti kuin henkisestikin. Kiitän myös tiedotusvälineitä hankkeen tukemisesta.

 

Itse tunnen kutistuvani siitä nöyrästä riemun tunteesta – että iso askel eteenpäin on vihdoin enemmän kuin vain unelma ! Olen liikuttunut monista ihmisten  yhteydenotoista – joista välittyy aito välittäminen. Itselleni tämä hanke on ollut kuin pala sieluani ja siitä on haikea päästää irti. Mutta nyt on koittanut se hetki, jolloin ilolla jätä Sisu-Stepin Pauli Pääkkösen johdolla Keski-Suomen Kuntoutuspalvelun henkilökunnan osaaviin käsiin ! Ihan ilman valvontaa en sitä kuitenkaan jätä, siitä vastaa paitsi OT järjestönä, myös pieni Suojelusenkeli, joka pilke silmäkulmassa tsemppaa ja varjelee juuri tämän laitteen käyttäjiä tuolta ylätangolta…J.

 

On aika päästää irti ja kohdistaa katse tuleviin tavoitteisiin…  Yksi urakka on takana ja ympyrä sulkeutuu Vesa-Matti Laaksosen säestämänä rakkaaseen , tuttuun lauluun – johon toivon kaikkien yhtyvän – ” Rakastan Elämää”.

 

SIMULAATTORIN  HANKINTATEMPAUKSET

 

16.2.2008      HYVÄNTEKEVÄISYYSKONSERTTI

HEINI, PENTTI, IINA JA ROOSA HIETANEN + JUONTAJANA KLAUS THOMASSON

                                                                                                TUOTTO n. 19 000 e

 

 

25.10.2008                          HYV.TEK.TANSSIT MARTIN KIEVARISSA

KATRI HELENA + PETOMAN

PEDAALI

 

                                    TUOTTO  n.  9 500 e

 

 

 

MARRASKUUSSA 2008 KÄYNNISTYNYT

                        ”SANOMATTAKIN SELVÄÄ – SAA HALATA”

                        T-PAITA KAMPANJA

                        HYVÄNTEKIJÄ  JYRKI NORDBÄCK

 

                                                            TUOTTO n. 2 900 e

 

 

HELMIKUUSSA 2008 KÄYNNISTYNYT

                        HAASTEKAMPANJA YRITYKSILLE, YHTEISÖILLE

                        JA YKSITYISILLE +KAIKKI  LAHJOITUKSET

 

                                                            TUOTTO n. 30 000 e

 

 

 

SYDÄMESTÄ KUMPUAVA KIITOS  KAIKILLE  TUKIJOILLE, LAHJOITTAJILLE ,  APUREILLE  JA  MYÖTÄELÄJILLE !!