Elämäni on onnekkaasti mutta myös kurinalaisesti työtä tehden edennyt siihen pisteeseen, että tarvitsen hyvin monenlaista osaamista ympärilleni. Olen vuosien saatossa kerännyt osin tietoisesti mutta myös tiedostamatta sellaisen tuki- ja turvaverkoston ympärilleni, että pystyn huoletta toteuttaa monenmoisia visioitani.

Minun aikani ei yksinkertaisesti enää riitä esimerkiksi keittiöhommien pyörittämiseen ja kauppalappujen kirjoitteluun. Delegoin suvereenisti suuntaviivat Enkeleilleni, joista jotkut ovat kuin gourmee`ravintolan kokkeja tai kondiittorimestareita. Myös floristitaidot ovat hallussa, joten juhlakattaus syntyy avustajiltani rauhoittavalla ammattitaidolla ilman, että itse istuisin vahtimassa projektin edistymistä. Sitä kutsutaan luottamiseksi.

Totta kai tiettyjen vieraiden saapumiseen liittyy traditioita, jotka vain minä tiedän, mutta silloin annan yleensä erikseen ohjeet. Lapseni ja isäni kuuluvat esimerkiksi tähän "kunniavieraiden" ryhmään, jolloin pienetkin yksityiskohdat ovat minulle merkityksellisiä. Kaikilla meillä on tiettyjä tapoja jotka juontavat juurensa jostain merkityksellisestä elämämme varrelta.

Enkelirinkini on nykyisellään niin laaja, että yritän mahdollisimman hyvin hyödyntää kunkin vahvuuksia.

Kohta singahdan taas luennolle: runko on tarkastettu esiintyvän ryhmän kanssa, olen meikattu ja hiuksetkin odottavat viimeistelyä. Automatkat hoidetaan fiilispohjalta. Luentopaikalla olemme aina ajoissa, jotta tekniikat, ynnä muut somistukset ehditään tarkistaa luennon sujuvuuden takaamiseksi.

Tietokonenörttiyttäkin aina joku omaa tarpeeksi. Nyt on väistämättä edessä koneeni tietojen siirto uudelle koneelle ja uuden kursoriohjelman sisäänajo. Se tehdään omin voimin kun aika antaa myöten.

Enkelirinkini on täydentynyt vuosien saatossa puutarhan osalta hortonomisuuntaan, visualisoivia ja valokuvauksen puoliammattilaisia ja viestinnän osaajia on lennähtänyt parveeni. Uskomatonta mutta totta: metsästystaitoakin löytyy, joka taas palvelee yllättävää teknistä osaamista, josta on hyötyä kodin ylläpidossa. Stylistia ja sisustussuunnittelijaa ei tarvitse lähteä kyliltä huutelemaan.

Yksi Enkeli tekee juuri ompelutöitä ja mikä parasta, mitä ei vielä osata - se opetellaan sisulla, sydämellä ja maalaisjärjellä.

Siispä saan keskittyä uuteen kirjaani, luentojen tekemiseen, blogien väsäämisiin, suunnittelu- ja delegointihommiin, somepäivityksiin, sähköpostiliikenteeseen, pomohommiin, jumppiin, puheterapiaan, ja niin edelleen.

Jos sitten päätän, että uusi kirja ei tyydytä.. YLLÄTYS! Minulta löytyy myös Enkeli joka osaa ajaa traktorilla sen tuusan nuuskaksi :)

Hyvin kaikki Marjalandiassa <3xlarge-20100506-9363735_1450DD726.jpg