Sanomme metsän olevan vihreä, vaikka se on paljon enemmän Sanomme merta siniseksi, vaikka se loistaa maailman kaikkia värejä
Ihmisyys ei ole vain hyvyyttä tai pahuutta
Sillä elämässä mikään ei ole yksinkertaista.

 

Nyt 48–vuotiaana , pyörätuoliin pakkoistutettuna – luulen tietäväni, mikä kaikki            OLI  elämässä yksinkertaista. Raivostuttavaa sen sijaan on nähdä, kuinka harva omaa onnellisuuttaan kaikessa yksinkertaisuudessaan edes huomaa !!

 

Aina on joku rikkaampi, kauniimpi, menestyneempi ja niin edelleen ja siitäkös kateus alkaa kukkia ! Ei riitä talot ja mökit, tenavat ja autot – aina tavoitellaan enemmän. Ikävää, mutta raha se ratkaisee liian paljon.. Ihmettelen JOKA KEVÄT, millä perusteella eri ammattiryhmät lyövät nyrkkiä pöytään ja esittävät palkankorotusvaatimuksiaan. Tämän maamme talkoisiin voisi yhtenä vuonna lyöttäytyä kaikki palkansaajajärjestöt – mutta onko tahtoa? Tuskin.

 

Ennen ihmiset varautuivat lamaan. Nyt tuntuu, että kaikkea on jo 25-vuotiaana ja lama kun tulee, katse kohdistuu valtioon – mitä tukia olisi tarjota ? Onko säästäminen jotenkin vanhanaikaista? Turhasta valittaminen on ainakin aina muodissa !

 

Kun olet terve, järjissäsi – tulet toimeen ja Sinulla on joku, joka välittää  - OLET ONNELLINEN ihminenHymy ! Me täällä Suomessa pallottelemme ”autetaanko vai  ei auteta ” Portugaliaa.. Niinpä – oletamme siitä vaan tukien tupsahtavan omalle maallemme, kun me niitä tarvitsemme.

 

Eiköhän vanha totuus ole : ”Minkä toivot toisten tekevän itsellesi – tee samoin heille”. Pätee muuten moneen  asiaan.. Täältä alhaalta näkee yllättävän hyvin !

 

Marja – ei köyhä eikä kipeä.