LUONTEENI ?

 

Oman luonteeni kanssa olen viettänyt aika läheistä elämää sairastumiseni jälkeen jo noin kaksitoista vuotta, asunhan yksin ja aikaa itsetutkiskelulle on ollut riittävästi. Jokaisessa meissä on hyviä ja niitä toisenlaisiakin puolia. Ehkä lapsieni lisäksi vain muutama ihminen tuntee minut loppujen lopuksi niin hyvin, että voisi kuvailla luonteeni tärkeimmät puolet. Otin uteliaisuuttani netistä lyhennelmän luonnehoroskoopista.

”Rapu on herkkä, intuitiivinen ja muista huolehtiva koti-ihminen, joka pitää turvallisuutta tuovista asioista. Ravun koti on linna, joka suojaa ulkopuoliselta maailmalta. Rapu kantaa menneisyyttä ja muistoja mukaan. Rapu arvostaa instituutioita ja pysyviä rakenteita. Rapu on kuin siipiensä suojaan ottava äiti tai isä, joka kuitenkin osaa käpertyä kuoreensa ja tuoda saksensa esiin, jos häntä arvostellaan. Rapu on lämminsydäminen ja haluaa hoivata muita, mutta hänellä on myös taipumus hallita holhokkejaan.

  • kyllä, koti on turvasatama, johon linnoittaudun elämän raadollisuutta pakoon. Kodissani on aina tietty harmonia, jotta voin tehdä luomistyötäni rauhassa.
  • menneisyys on tapani paeta silloin tällöin nykyisyyttä. Menneisyys on kultainen aarteeni.
  • olen herkkä haavoittumaan ja jos tunnen, että minua uhataan, osaan kyllä puolustautua! Koska tunne on aina vikkelämpi kuin järki, suutahtaessani syöksen tulta, mutta vartissa se on ohi!
  • voi olla, että nuoret aikuiset lapseni tunnistavat häivähdyksen hallitsemishalua hyvää tarkoittavan hoivan sivutuotteena… Minua niiiin kiinnostaa nuorisoni valinnat!

Rapu on lempeä ja uskollinen ystävä, hellä ja aistillinen puoliso tai hellä ja suojeleva vanhempi. Rapu haluaa suhteensa kestävän ikuisesti. Rapu loukkaantuu helposti ja tarvitsee rakkaudenosoituksia jatkuvasti. Rapu on ajoittain taipuvainen marttyyriuteen. Rapua kutsutaan myös kuulapseksi, koska Ravun hallitseva taivaankappale on kuu. Hyvin intuitiivisena ihmisenä Ravusta voi tulla meedio, jolle yliluonnolliset kokemukset ovat täysin normaaleja.”

  • ystäviäni arvostan ja tiedän, että olen luotettava ystävä. Luottamukseni pettämisen otan yliraskaasti ja haen syytä helposti itsestäni.
  • totta, avioeroni oli aivan järkytys suvulle sekä ystävilleni, olinhan koko elämäni halunnut oman perheen, rakentanut unelmieni kodin ja kaikki näytti ulospäin hyvältä.
  • minä en tajunnut marttyyri-vivahdetta itsessäni, ennen kuin muutama vuosi sitten yksi lapsistani sanoi siitä. Olin hämmentynyt ja nolona, sillä se on (oli) totta! Olen yrittänyt koulia tuota syöpäläistä itsessäni.
  • - kuuhullu tiedän olevani ja nautin kuutamon salaperäisestä tunnelmasta.
  • - intuitiivisuus jopa pelottaa joskus, niin ilmiselvä ulottuvuus se on minussa!

Tämä on minusta mystistä. Suomi on pullollaan tämän horoskooppi-merkin edustajia. Olisi mukava kuulla miten hyvin tämä luonnekuvaus sopii heihin, mutta itse en pysty kiistämään tästä määrittelystä yhtään kohtaa. Olisi mukava kieltää vaikka tuo hallitsemishalu tai pienen pieni marttyyrius, mutta kyllä nekin sisälläni asuvat…Oli miten on, elän vaistojeni varassa, persoonani parhaita puolia korostaen ja annan armoa itselleni, sillä ilman heikkouksiani ihmisenä kasvun mahdollisuus supistuisi. Rapurapurallaa!

Kesäiloa, Marja <3

normal_jokirapu-ruokana-0692-1-2.jpg