Mitä teille tulee mieleen sanasta gaala?

Eilen, 4.2. ,  rankahkon viikon päätteeksi tein jotain itselleni poikkeuksellista : halusin sänkyyn jo klo 20, aikomuksenani rentoutua koko loppuilta telkkarin ääressä. Ilta-avustajan lähdettyä kahdeksalta aloin nauttia Emma-gaalan annista.

Kauniisti liinoitettu ja koristeltu sali, juhlallisesti pukeutunut juontaja ja pääosa gaalayleisöstä lupaili juhlallista vuoden kohokohtaa: musiikin eri kategorioiden palkitsemistilaisuus oli alkamassa.

Parin tunnin katselun jälkeen kävin sisäistä keskustelua pitkään itseni kanssa: "Onko minusta tulossa vanha"? "Enkö ymmärrä nuorisoa"? "Näinkö oikeasti totta ja varsinkin kuulinko oikein"? Olin tyrmistynyt ja ärtyinen... Jättäydyin ilolla Disneyn Pahattaren lumoihin, Angelina Jolien upeaa roolisuoritusta ihaillen "Prinsessa Ruususen" rinnakkaistarinaan uppoutuen..

Itseään ei voi huijata: mieltäni vaivasi edelleen muutama seikka Emma-gaalassa ja päätin kirjoittaa aiheesta blogikirjoituksen. Olin pahoillani jo etukäteen omasta kirjoituksestani, kohdistuisihan se nuorisoon..

Sitten näin NUOREN, LUPAAVAN ARTISTIN mielipidekirjoituksen Facebookissa:

Tässä Emma-gaalaa katsellessa tajuan, kuinka kiitollinen olen siitä, että mut on kasvatettu hyvin. Ei tulis mieleenkään mennä tonne lavalle heiluun kännissä ja huutaan (ei vaan kerran vaan useita kertoja eri kielillä), että ***tu nyt bailataan f***k yeaaaaaahhh! Ei olis meinaan kotiin asiaa enää sen jälkeen. Alma ja pohjanoteeraus, congratulations for making a fool of yourself! 😑 että kiitos äiti ja iskä hyvästä kasvatuksesta. 🙏🏻

Huomasin HETI oman vääristyneen ajatteluni siitä, että koko nuoriso on Alman törkeän kielenkäytön ja puolivihaisen esiintymisen takana.. V'''ua huudellen hän pauhasi estradilla kuin maailmanvalloittaja. "Bailaaminen" (lue: kosteat jatkot) oli hänen toinen sanomansa. Tällekö "vientituotteelle" pitäisi taputtaa? Jos Suomen juhlavuoden toivo on tuota lajia, TERVEMENOA mahdollisimman kauas!

Olisiko myös Sannilla vihdoin jotakin muutakin sanomaa gaalaesiintymisessään kuin "Mitähän v****ua". Kappaletta en moiti kuin sanoitukseltaan, onhan se tarttuva biisi, jota 5-10 vuotiaat sitten kauppajonossa rallattelevat..

En leiki mitään siveyden sipulia, mutta eipä juurikaan tullut mieleeni aloittaa Opinto-ohjaajien valtakunnallista päätöspäivää karjumalla mikkiin: " S****NAN hienoa"! , kuten eräs Emma-gaalan palkittu aloitti kiitospuheensa...(nimeä en onneksi muista).

Vanhemmat hoi: olette esimerkkejä lapsillenne! Voisitteko ystävällisesti opettaa lapsillenne käytöstavat. Pitääkö nykymenosta olla huolissaan? KYLLÄ!!

Vähän äkäinen äMMä <3

16559249_10206146891789670_1527592093_n.