Muistan kun vuonna 2008 järjestämäni jättikonsertin jälkeen vannoin : "Ei enää ikinä"! No, minua lähellä olevat ihmiset vain hymyilivät vinosti ja olivat viisaasti vaiti.. Järjestäessäni tapahtumia kaikki perfektionistin luonteenpiirteet syksyvät päälleni... Näen vain tapahtuman , joka viedään kunnialla läpi vaikka joka kivi ja männynkäpy kääntäen!

Tuo konserttihan oli suurmenestys, ja ensikertalaisena olin täysin pökerryksissä kiitollisuudesta Hietasen laulavaa perhettä kohtaan...Näin saatiin kasaan n. 20 000 € kävelysimulaattoria varten, joka tänäkin päivänä palvelee Saarijärven seutukunnan kuntoutujia.

joukko.jpg

 

Niinpä ilmassa oli historian siipien havinaa, kun marraskuussa 2015 aloin täydellä höyryllä suunnitella tammikuun lopun Marjamatkalla-konserttia <3

Kaikenhan käynnisti serkkuni Heini Hietanen, joka tarjosi perheensä apua taas kerran ja lupasi koko laulavan perheensä tuen konsertille, jolla kerättäisiin rahaa autoon, jolla voin jatkaa luentomatkoja kun Mersun sopimus loppuu. Toki tarvitsen autoa muutenkin, sillä Jyväskylässä asuva poikani on lähimpänä asuva sukulaiseni.

Tyttäreni laulaa bändissä Four of Hearts ja tämä neljän nuoren bändi oli heti valmis tukemaan myös konserttia :)index.jpg

Kun vielä sain konserttipaikan ja äänimiehen varmistettua, alkoi Marjasoppa porisemaan!

Edellinen konsertti oli niin tuoreessa muistissa, että keräsin ympärilleni ydinjoukon - kirjasimme muistettavat asiat loogisesti paperille ja joka päivä jonkin asian tehden tai varmistaen ei tullut kenellekään turhaa stressiä..

Kaikki oli valmista kun H-hetki alkoi lähestyä. Väkimäärää oli aivan mahdoton ennustaa etukäteen, mutta kylmän viileästi päätin jo hyvissä ajoin, että paikalla ovat tasan ne ihmiset, joiden on tarkoitus siellä olla. Ainoa turhaumahetkeni oli, kun kuuntelin uutisia ja joku asiantuntija kehoitti välttämään ihmisjoukkoja. Tunnustan, että kirota päräytin mielessäni ja sanoin syvältä sydämestäni: "Turpa kiinni, äijä"!!

Ostin konserttipaikalle käsidesiä, jotta haluavat saisivat huolehtia vaivatta edellä mainitun hygienia-asian. Itse kyllä halasin jokaisen, joka vähänkin halusi minua halata <3.

Konsertti oli lämminhenkisyydessään aivan ainutlaatuinen!Liitän tähän Keskisuomalaisen lehtijutun, joka mielestäni tavoitti jotain olennaista :12662511_1110703139014716_56954503121065

Tunteiden vuoristoradalla sai taatusti jokainen kokemuksia konsertin kuluessa !Voitte vaan kuvitella sitä kyynelten määrää, kun oma lapsi vetää monen sadan ihmisen edessä "Valoihmisen" (Johanna Kurkela), koska " se kuvastaa äitiä".. Kiitos rakas Reetta  + Joonas Rinne, Aarne Ahvenainen ja Petrus Nuotio <3 (kuva: Jari Mylläri)IMG_4310.jpg

Nuorten bändi sai ansaitusti raikuvat aplodit ja lämpimän vastaanoton :)

Olin harkiten valinnut kuuluttajaksi ystäväni, joka sieti jatkuvat runkomuutokseni huumorilla ja kärsivällisyydellä , Sanna Peltonen, kauniina kuin filmitähti veti koko illan juonnot lämmöllä ja sujuvasanaisesti , kiitos <3 (kuva:Jari Mylläri)IMG_4356.jpg

Sitten alkoikin Hietasen perheen "tykitys". Koko paletin käsittääkseni nivoo yhteen rakas serkkuni, perheen superorganisaattori, Heini Hietanen, joka onnistui kerjäyksestäni, ruikutuksestani, uhkailuistani ja marinoistani huolimatta salaamaan MINULTA (!) lähes joka kappaleen! (Kuva: Jari Mylläri)

IMG_4418.jpg

En voi kuin ihailla pippurista serkkuani, sillä Hinni istui koko konsertin ajan säestämässä ja teki sen niin valtaisalla tunteella ja taidolla, että kuuntelijaakin pyörrytti se paneutuminen! Kaiken lisäksi tiedän, että Hinni luotsaa perhettään kuin leijonaemo ikään! Hinni on ollut minulle aina rakas, mutta arvostukseni vaan nousee vuosi vuodelta... Heini on koulutukseltaan laulunopettaja ja kaikki voivat kuulla tyttöjen äänistä, että niitä on ammattitaidolla ohjattu upeasti :) Mikä on äidin osuus, mikä isän, mikä ulkopuolisten opettajien- en voi tietää. Heini näki runkoni etukäteen ja arvasin, että jotain jekkua hän keksii! Oli sovittu, että pyydän lavalle neljä Enkeliäni, Oscarin ja Sannan, annan pienen muistamisen kullekin ja Hietaset laulavat tilanteeseen sopivan laulun... Eikö tuo kiusanhenki kieltäytynyt kertomasta minulle etukäteen laulua ja odotimme paskat housussa jotain todella herkkää ja itkettävää biisiä... Tällainen sieltä sitten tuli:

MAANTEILLÄ MARJAN TROIKKA

KIIREHTÄÄ,

JA TIENOON PEITTÄÄ LUMI, JÄÄ

VAAN YHTÄ EN MÄ SAATA YMMÄRTÄÄ:

KORHONEN NOIN MIKSI NYYHKYTTÄÄ??

 

MÄ HÄLTÄ KYSYIN: RAKAS YSTÄVÄIN,

MIKS’ SURRA SAATATKAAN SÄ NOIN?

HÄN MULLE SILLOIN VASTAS

NYYHKYTTÄIN:

’ KUULE , KERTOA SEN SULLE VOIN! ’

 

     MÄ KOMISTUKSEEN VEHON RAKASTUIN

     NIIN TUMMAAN, SORJAAN, TULISEEN!

     EN VERRATA MÄ SITÄ VOINUT KUIN

     KONEPELLIN TÄHTEEN KIRKKAASEEN.

 

     NIIN SILLOIN AUTOKUUMEEN HURMAN

     KOIN, SE OLI MULLE AINOAIN!

     VAIKK’ NIINKIN PALJON SITÄ RAKASTIN,

     LUOTAIN LÄHTEE KUITENKIN SE POIS…

VAAN NÄIN EI PÄÄTY TARU TIETENKÄÄN,

JA MARJAMATKAT JATKUU TAAS!

SEN YSTÄVÄT NÄÄ TÄÄLLÄ YMMÄRTÄÄ,

ETEENPÄIN  SUA AUTTAA  HALUAA!

 

VAIKK’  MERSU OLIKIN NIIN HURMAAVA,

KUIN TAIVAAN LAHJA TARPEESEEN,

NIIN PARHAAT LAHJAT SILTI VIEREES JÄÄ:

ENKELIT, JOIT’ OSCAR SÄESTÄÄ.

 

NÄIN JATKUU MÄET, MUTKAT

HARJANTEET

HURJALLA VUORISTORADALLA.

PIAN  MARJAN TROIKKA ON TAAS

BAANALLA

JA KORHONEN EI ENÄÄ NYYHKYTÄ!

IMG_4440.jpg

Pentti Hietanen ei paljon esittelyjä kaipaa. Silti hänen äänensä kauneus ja voima yllättävät ja ihastuttavat joka kerta... Tuntui kuin ääni olisi lävistänyt sydämen voimalla ja taidolla sekä mielettömällä tulkinnalla! Pentin ääni on sitä tasoa, että en tiedä yhtään vastaavaa ääntä Suomessa! On eräs kappale jota olen kuunnellut varmaan  miljoona kertaa ja vielä ikinä en ole pystynyt hillitsemään itseäni, vaan itken kuin vesiputous joka kerta (itken tätäkin kirjoittaessani).  Pakkohan se on tähänkin linkittää: https://www.youtube.com/watch?v=-Nzb2egOS7w&list=PLIpmgixtX0gMVoPOG_1LE4LTygEX17N9O (Kuva: Petri Tuunainen)

PENTTI%21%21%21.jpg

Entäs sitten tyttäret Iina ja Roosa :) Edellisenä iltana koko Suomi sai todistaa miten molemmat tytöt raivasivat tiensä upeasti jatkoon The Voice of Finlandissa! Ohjelmaa nyt kun on seurannut ja tyttöjä livenä kuunnellut, tulee väkisinkin mieleen ovatko tytöt jo liiankin hyviä siihen formaattiin? Molemmilla on niin äärettömän kauniit ja laaja-alaiset äänet, että voisin jo sieluni silmin nähdä molemmat maailman lavoilla. Iinaa ja Roosaa on turha vertailla, sillä kumpikin on voimakkaasti ja raikkaasti oma itsensä omine vahvuuksineen. Niinhän siinä sitten kävi, että molemmat tytöt itkettivät siinä missä Heini ja Penttikin tulkinnoillaan! (Kuva: Petri Tuunainen)

TYT%C3%96T.jpg

Voi tuota iloa, kauneutta ja taitoa <3 Hietasia on yksinkertaisesti itse mentävä kuuntelemaan! Mitkään sanat eivät riitä kertomaan sitä minkä tunnelman he loivat yhdessä Four of Heartsin kanssa Saarijärven Monitoimitalolla 30.01.2016.

Yritin lopussa muka sanoa jotain, mutta sen verran ikä on jo opettanut, että kaukoviisaana kirjoitin sanat paperille, jotka tiesin olevan liian työläät sanoa kyynelten läpi taululla. Tässä teille pieni puheeni:

Elämässä on hetkiä, että tuntuu etteivät mitkään sanat riitä kertomaan, miltä sydämessä tuntuu … Nyt  on sellainen hetki.

                 Olen niin täynnä  sanatonta kiitosta  ja herkkää mieltä, että tiedän liihottelevani näissä tunnelmissa vielä pitkään. Suurten muistojeni helminauha saa tänään taas yhden, kallisarvoisen helmen nauhaansa.

                 Sydäntäni lämmitti syvästi, että te nuoret, Joonas, Reetta, Aarne ja Petrus olitte heti valmiita antamaan valloittavan panoksenne tähän iltaan. Arvostan ja kiitän teitä lämpimästi.

                 Hietaset ovat sairastumiseni alkumetreiltä asti olleet tukemassa ja auttamassa minua tuhansin eri tavoin.

                Tämän illan satsauksenne on ollut niin valtaisa, niin sydämestä sydämeen annettu, että siinä kulminoituu koko ihmisyys..

Koko ilta täällä on vierähtänyt vilpittömän rakkauden hengessä ja enkelten suojeluksessa .

Tiedätte, että olen teille ikuisesti kiitollinen paitsi tästä konsertista, etenkin siitä ystävyydestä, minkä jaamme. Olette rakkaita minulle.

Kiitän ihan jokaista täällä tänään olijaa, niin konserttivieraita kuin upeaa talkooväkeä, jonka luettelemisessa minulta menisi viikko!

Nyt kohta, Hietasten loppulaulun aikana, toivon että jokainen täällä oleva säilöisi palan tätä ainutlaatuista lämpöä sydämeensä ja jakaisi sitä eteenpäin. Laitetaan hyvä kiertämään!

Arvostuksesta pyydän, että nousette ylös ja imette viimeisetkin sävelet sydämiinne :)

(Kuva: Jari Mylläri)

IMG_4553.jpg

Loppulauluna oli veret seisauttava Rukous, jonka aikana koko sali seisoi hiiskumattoman hiljaa... Jopa muutama pyörätuolissa istuva ihminen halusi seisaaltaan kunnioittaa konsertin loppuhuipennusta.

(Kuva: Petri Tuunainen)

12628502_1031308573578137_21566294058815

Tässä on porukka, jonka käsiin voisin luottaa konsertin koska tahansa! Väsyneinä, mutta onnellisina neljän tunnin rypistyksen jälkeen <3 Kiitos, kiitos, kiitos :)

(Kuva: Jari Mylläri)

IMG_4484.jpg

 

Suojelusenkeli teki jälleen työnsä hyvin...

Rakkain ajatuksin, Marja