Vuosi sitten heinäkuussa bongasin Saarijärven maalaisjärjellisten kirpputorilta kiinnostavan ilmoituksen. Keräsin aikoinaan mustikoita myyntiin asti, olihan marjastus himohommaani.

Nuori poika tarjosi poimittuja ja puhdistettuja mustikoita myyntiin. Tartuin heti tilaisuuteen, sillä sydäntä lämmitti se, että joku nuori antautuu hikiseen yhteistyöhön hyttysten kanssa. Arvostin asiaa heti. Arvostukseni nousi edelleen, kun reipas nuorimies marssi ovelleni ja toi sangollisen isoja, hyvin puhdistettuja marjoja. Vaihdoimme jokusen sanan ja pojan vilpittömyys hurmasi minut oitis :)

En muista tarkasti, miten homma eteni, mutta otin uudestaan yhteyttä poikaan, joka ilmoitti nimekseen Oscar. Aloimme jutella netissä ja kun toinen mustikkalähetys saapui, sain mustikoiden lisäksi uuden ystävän. Oscarin äiti osti kirjani ja tutustuin nopeasti Oscarin perheeseen.

Sitten elokuussa paikallislehti Sampo kirjoitti Oscarin mustikanpoiminnasta ansaitun jutun. Keskisuomalainen ja Iltalehti kiinnostuivat suklaasilmäisestä ystävästäni siinä määrin, että Oscar alkoi olla ihmeissään :)

Kun presidentti Sauli Niinistö huomioi valtakunnallisessa lehdessä Oscun ja lähetti hänelle henkilökohtaisen kirjeen - tähti syttyi!! Lehdet ja eri alojen yritykset pommittivat Oscua siihen tahtiin, että päätä huimasi seurata vierestä! Se, mikä on ihmeteltävää: tämä 14-vuotias Oscar ei muuttunut ystävänä mitenkään.. Saatoimme aina vaan luottaa, että se mikä sovitaan, se pidetään!

Oscu kulki mukanani monilla kouluilla, koska koulukiusaamisen vastustaminen on meidän molempien juttu. Teimme Oscun ja Enkelten kanssa videon "Marjamatkalla" (Joonas Rinne videoi)  siinä vaiheessa kun valmistelin tammikuun hyväntekeväisyyssuurkonserttia luentoauton saadakseni. Tässä linkki :

https://www.youtube.com/watch?v=uPZP6db4mhw

Konsertissa esiintyivät saarijärveläinen Four of Hearts (solistina kuopukseni Reetta) sekä Hietasen laulava perhe (Heini-serkkuni, Pentti, Iina ja Roosa Hietanen).

Oscun, Sanna Peltosen  ja Enkelten avulla kasasimme konserttia pitkin syksyä. Osculta tuli vähän väliä viestejä: "Mitä voisin tehdä?", "Olisko jotain hommaa?" jne :)

Uusi vuosi toi uuden pommin: presidentti Niinistö mainitsi Oscarin uudenvuodenpuheessaan ja siitä alkoi lehtien uusintapommitus. Hienosti nuorimies veti taas koulunsa, keikkansa ja lehtijuttunsa :)

Keväällä Oscua alkoi veri vetää musiikkijuttuihin, minut taas valtasi kirjoittamisen tuska. Vedimme edelleen keikkoja yhdessä ja erikseen. Keikoilla on hauskaa aina, niin hyvin huumorimme natsaavat!

Mikä parasta arvostus ja ystävyys ovat säilyneet :) Oscu tulee tänäänkin tänne suunnittelemaan jotain jännää syyskuulle..

Sen haluan sanoa, että mitä tahansa tämä nuori tekee, hänellä on vilpitön mieli, rohkea asenne ja sydän paikallaan <3 Moniko 15-vuotias kykenee samaan? Sitä paitsi koko ihana elämä on vielä edessä!

KIITOS Oscar että olet ystäväni :) Ehkä ei olla täydellisiä, mutta POSITIIVISIA elämän nautiskelijoita!

13177693_10207741271227577_2214354928280