Muistot voi elää uudelleen vain ajatuksissa
Sillä vaikka paikka olisi sama
Vaikka hetki olisi samankaltainen
Me olemme matkan varrella muuttuneet.


KESÄ. RAKAS KESÄ! Onko ihme, että rakastan kesää – olenhan keskellä kuumaa kesää tähän maailmaan putkahtanutkin.. Olin ”kielletty” lapsi neuvolan mukaan, sillä äitini veri oli harvinaista AB Rh- verta ja veljeni oli jo syntynyt keskosena. Tuohon aikaan Rh- oli vielä riskitekijä.

Kaikki rakkaimmat muistoni (lasten syntymiä lukuun ottamatta) liittyvät kesään – siis kaikki.. Hymyilyttää .

Lapsuuden kesät olivat täynnä seikkailuja, vaikka maatalon lapsina opimme pienestä pitäen auttamaan myös töissä,  missä ikinä osasimme. Silti ihan uskomaton arsenaali  toinen toistaan hurjempia seikkailuja on jäänyt muistojen aarrearkkuun… Minä, kiltti maalaistollo repalehdin kumman sitkeästi ainoana tyttönä polvet aina mustelmilla poikaporukan jatkona. Letit hulmuten olin mukana räksän pesillä, ravustamassa, rottia kivittämässä ja ampumassa ja ihan itse varastin  vaarilta punaista Norttia, sillä seurauksella että enpä polttanut sen koommin!

Veden rannalla sain lapsuuteni asua,ja rannassa oltiin aina kuin mahdollista. Sitä vaan opittiin uimaan joukon jatkona, pienten alkuhankaluuksien jälkeen: armaat veljeni keksivät, että minun vahtiminen vie osan riemusta ja ajasta. Niinpä ne neropatit nostivat minut tyhjään, valtavaan öljytynnyriin – huom. TURVALLISEEN paikkaan oman uintireissun ajaksi . Voin vain kuvitella, kuinka kiukkuinen, ylikypsä pikku-Marja tynnyristä poimittiin !

Olin jo pienenä tietoinen, että olen nainen poikaporukan keskellä : pidin tiukasti kiinni periaatteesta, että riisuuduin pusikon suojassa, mutta uikkarit astuivat kuvaan vasta … no, kuitenkin!

Omalla perheellä tehdyt ” Eurooppa ristiin rastiin autolla”- reissut olivat upeita kesäreissuja. Joka yö vaihdettiin majapaikkaa, 3 lasta takapenkillä takasivat, että jännitystä eikä huvipuistoja, EIKÄ Mäkkäreitä puuttunut .. Oikeasti: loistavia muistoja: puoli Eurooppaa tuli tutuksi, kuukauden kielikylpy siinä ohessa ja opettajille PALJON hyödyllistä historiaa, tietoa ja elämyksiä.

Vesi, veneily, luonnossa liikkuminen ja mökkeily ovat ne rakkaat, joiden perään ulvon nyt joka kesä… Ne kuuluvat osastoon : ”haistakaa paska tyhjän valittajat”, kun luen päivityksiä itikoista mökillä..

Terassilleni paistaa ihana aurinko aamusta iltaan, jota rakastan. Liikkumattomana siinä istuminen käy valitettavasti työstä. MUTTA : sitä varten minulla on ihanat kesämuistoni ! Ne mielessäni palvon arskaa ja annan mieleni irtautua kehosta. Hymyilen

Nauttikaa rakkaat,

Nauttikaa rakkaat ystävät! Marja Mustikka <3