Aurinkosunnuntaita :)

Palasin eilen luennolta ihanan kukkakimpun kera. Mieleni oli taas äärettömän kiitollinen siitä kaikesta lämminhenkisyydestä, mitä sain matkaani. Luento kuulostaa kuivalta ja se onkin aika väärä sana kuvaamaan esitystämme eri paikoissa.

Rakennan esityksen poikkeuksetta niin, että siinä on visuaalista sanomaa (videotykki), minun omaa kerrontaa livenä (tulkin välityksellä kirjaintaululla). TAKAAN, että sitä jaksaa kuunnella, koska tulkkini on supernopea :) ). Lisäksi olen kirjoittanut kulloiseenkin tilanteeseen omaa tajunnanvirtaani ikään kuin rungoksi, joka vie esitystä jouhevasti eteenpäin (sitä pohdiskelua lukee Enkeli nro 1). Lisäksi olen valinnut runkoon, puheisiini ja tilaisuuteen sopivia pätkiä molemmista kirjoistani. Sopivissa kohdissa niitä lukee elävöittämiseksi Enkeli nro 2. Koska olemme suhteellisen spontaania porukkaa, esitysten lomassa jotain asiaa laajennetaan tai kommentoidaan - yleisöä aistien. Pyrin aina ottamaan mukaan myös Enkelin (puoli)vapaata kerrontaa + yleisöllä on vapaus kysellä ihan mistä vaan! Kirjojani on aina tilaisuuden jälkeen mahdollisuus ostaa, joko rahalla tai tililapulla.

Keikalle lähteminen vaatii todella huolellisen valmistautumisen. Tykkään  runkojen vääntämisestä ja etukäteisjärjestelyistä, sillä vaikka moninkertainen viestittely otsahiirellä vie aikaa - tulee hyvä olo, kun on ainakin tehnyt parhaansa esitysten eteen! Ennen rungon laatimista on järjestävän tahon kanssa etukäteen kaikenlaista sopimista:

- aikataulutus (ajankohta, Enkelten ja tulkin etsiminen reissuun, esityksen kesto)

- aihetoive järjestäjältä, kohderyhmän toiveet, tulijamäärä (noin)

- esiintymisolosuhteet: tarkka navigaattoriosoite + joku meitä vastaanottamaan, tietynlaiset mikit (tulkki tarvitsee "käsivapaan mikin), nettiin kytketty videotykki, minne saan auton (tavaraa paljon mukana), mistä pääsen kulkemaan esteettömästi (todellakin varmistettava!), onko meille varattu esim. kahvit/missä välissä valmistelemme "rekvisiittamme", saako kirjoja myydä + missä, tuolit + vesilasit Enkeleille esitykseen, etc. (Kokemuksesta voin sanoa,että esim. tuoleja ei välttämättä ole).

- laskutuskäytäntö (sovittava tarkasti etukäteen)

- kotona runko on ehdittävä käymään riittävästi läpi, tavarat pakattava huolella, auto tankattava+ varmistettava öljyt ym.)

Kuulostaa ehkä selkeältä, mutta kun Enkelit + sijaiset vuorottelevat täällä läpi viikkojen, kaikkien ajantasalla pitäminen on ehkä työläintä, sillä eivät hekään ole ajatuksenlukijoita!

Saan  paljon kommentteja siitä, että miten minua pääsisi kuuntelemaan?Tämä on ehkä selkeintä:

- ota yhteys johonkin järjestöön, seuraan, toimikuntaan ja ehdota esitystäni!

- jos se katsotaan tilaisuuteen sopivaksi, tai usein järjestetään jonkun tahon "sponsoroimia" ilmaisia yleisötilaisuuksia - ottaa joku järjestävästä tahosta minuun yhteyttä ja siitä homma käynnistyy :) En tyrkytä itseäni yhteenkään tilaisuuteen, mutta harvoin myöskään kieltäydyn. Olen kokenut, että tämä on osa elämäntehtävääni.

Itseäni ja esityksiäni syventääkseni aion jatkaa psykologian aineopinnot loppuun, mikäli yliopiston kanssa tietyt järjestelyt sopivat. Luvan jatkaa opintojani jo sain :) Eräs nuoruuden haaveeni taas toteutuu!sinivuokko_4743.jpg

Marja, kesää niiiin odottaen!