Keskityin koko tammikuun kahteen tärkeään asiaan: raivokkaaseen kehoni treenaamiseen ja uusien sijaisEnkelten kouluttamiseen. Nyt korjaan hedelmiä molemmista urakoistani. Loppuvuonna 2017 olin todella väsynyt syyskauden kaikista riennoistani. Huomasin sen vasta joulukuun puolessavälissä, mutta joulun seutu oli täynnä rakkaiden kohtaamisia, enkä antanut väsymisen tunteelle mitään huomiota. Loppuvuosi menikin levätessä ja uuden suunnittelussa.

Tammikuun lähestyessä tajusin kehoni huutavan treenien perään. Syksyn rientojen takia moni jumppa oli jäänyt väliin ja fyysinen kuntoni oli rapistunut siinä määrin, että otin todellisen kurinpalautuksen jumppieni suhteen. Kunnon palautuminen nykyiselleen on tosi riemastuttavaa ja palkitsevaa!

Olen mielenkiinnolla kouluttanut lisää sijaisia Enkelitiimiini, sillä tiivis luentorumba edellyttää, että en rasita aina samoja Enkeleitä reissuillani. Tämä koulutustyö on alussa melko rankkaa sekä koulutettavalle että itselleni: opetettavia asioita on laidasta laitaan. Valitsen väkeni aina itse ja en etsi hoitajaa, vaan avustajaa.. Tärkein kriteeri on henkilökemioiden yhteensopivuus ja huumorintaju. Olen huomannut, että ympärilleni on siunaantunut juuri nyt porukka, josta haluan pitää kynsin hampain kiinni! Minulla on nyt "uutena" tullut neljä nuorta Enkeliä ja se on herättänyt minussa tosi monenlaisia tuntemuksia:

 Nuorissa on todella tulevaisuus!

- Meillä työnantajilla on oltava kunnioittava, kärsivällinen ja opastava koulutusote. Nuoret ihmiset ovat täysin uusien asioiden äärellä ja kukin omaksuu asioita omalla rytmillään. Mihinkään ei pidä siis verrata, vaan antaa nuorien "puhjeta kukkaan" omaa tahtiaan.

- On ANNETTAVA sijaa uusille, herkullisille ideoille. "Kiire" yrittää kuiskuttaa korvaan että ei ole muka aikaa.. Aina pitää olla aikaa kuunnella uusia ideoita --> ne tuovat poikkeuksetta uusia tuulia työyhteisöön ja hyväksymisen tunnetta nuorelle.

- LUOTA, LUOTA, LUOTA! Meillä työnantajilla on pelottavan suuri vastuu siitä, miten kohtelemme nuoria työntekijöitä. Hyväksyvä, positiivinen ja kannustava ilmapiiri tukee parhaiten nuoren itsetuntoa ja motivaatiota työntekoon. Vastaavasti huono kohtelu voi kasata vuosien työuupumuksen!

 

Aiheeseen palaan vielä, mutta nyt on KIIRE :)

Iloa, Marja

27751558_10213243634063209_8755663900515