Tulipa paha mieli. Se ei tässä maailman melskeessä kuulosta kärpäsen kakankaan arvoiselta maanjäristykseltä jos Marja Korhosella on paha mieli. Kuitenkin asiani liittyy isompaan kokonaisuuteen, joka todellakin koettelee kotikuntani, Suomen ja jos nyt dramaattisesti asian ilmaisen: koko maailman rauhaa...

Asialla on hyvinkin selkeä suomenkielinen sana: paskan puhuminen.Ihminen saa valheiden kylvämisellä niin paljon pahaa aikaan että hirvittää. Sotia syttyy täysin turhaan isoissakin mittakaavoissa  valheellisen propagandan myötä.

Kun tuo aihe kohdistuu työyhteisööni, mietin kerta toisensa jälkeen, mikä ihme saa ihmiset keksimään täysin perättömiä, erittäin loukkaavia "totuuksia" tästä työpaikasta? Mitä tyydytystä yleensä valehteleminen toisen ihmisen yksityisasioista voi kenellekään tuoda? Onko se kateutta? Voin täydestä sydämestäni sanoa, että kunnioitan ja arvostan isohkoa työyhteisöäni paljon. Sen jokainen lenkki on minulle äärettömän kallis. Olen yrittänyt puolestani antaa parastani ja enempään en pysty.

Ehkä se onkin ärsyttävää kun ympärilläni on timantin kova turvaverkko, liuta mahdottoman erilaisia, elämääni rikastuttavia ihmisiä. Suojelen työyhteisöäni viimeiseen asti, jos sitä yritetään ulkoapäin haavoittaa. Enkeleiltäni tiedän saavani vastavuoroista suojaa, kun vastaavat valheet kohdistuvat minuun. Eli minulle tärkeitä ihmisiä ei panettelemalla karkoiteta - siitä annan sanani.

Vuosien saatossa minusta on levitelty jos minkäkinlaisia perättömiä juttuja, mutta ainahan ne lopulta kantautuvat korviini. Nyt olen ärsytetty ja ravun muistilla kätken tämän episodin syvälle panssarini suojiin. Keskityn ihmisiin, joihin luotan. Pahaa osaa puhua jokainen halutessaan. Se ei ole kuitenkaan Marjalandian toimintakulttuuri. Sen verran maailmanpoliittista ideologiaani raotan, että rääväsuinen trumpismi eli panettelu ei tule Puropolulle rantautumaan. Täällä kunnioitetaan elämää, rakastetaan elämän positiivisia sattumuksia, nauretaan ja lasketaan leikkiä yhtäkaikki kuin surraan ja itketään, kun sen aika on.

Valheet ovat niin turhia ja uskon, että niillä on sangen lyhyet jäljet. Haen tälläkin hetkellä lisäsijaista tuleviin koitoksiin ja pahoitin todella mieleni työyhteisöäni mustamaalaavista kakkapuheista. Väkisin en ketään tulevaisuudessakaan palkkaa - kuten en pidättelekään. Asiaa en aio avata tämän enempää, mutta tiedoksi jollekin jossakin: Hanki elämä ja yritä tulla itsesi kanssa toimeen.

 

Rakkaus voittaa aina! Marja <3

badkvaak.jpg