2.4. sunnuntaina järjestin hyväntekeväisyys- ja kirjatilaisuuden, jota olin valmistellut neljä viikkoa.Jokaisen kannattaisi kerran elämässään järjestää joku isohko hyväntekeväisyystapahtuma. Mikään ei tapahdu ilman tarkkaa suunnittelua, miljoonia sopimisia eri asioista ihmisten kanssa, mainonta on kallista, ihmisverkosto on laaja, muistamista paljon ja laitteiden toimivuus vie viimeisetkin yöunet..

Päätin kuitenkin toteuttaa haaveeni: lapset ja nuoret pääsisivät esiintymään syöpälasten hyväksi.Tässä juhlani käsiohjelman "sisus" :

2.4. OHJELMARUNKOA


 1. Reetta Jokinen

Piano:   Prelude No. 7 in B Minor

 1. Peppiina Minkkinen -  aloitustervetulosanat 
 2. Marjan puhe + Aila Paloniemen lähettämä Sylva ry:n tervehdys


 1. 5-6-vuotiaiden Satujumpparyhmä (SNV)

Me tahdotaan leikkiä

Koreografia: Ella Lord, Senni Kanervo ja Maria Mikonmäki


 1. Kopla (ohjaajat: Sari Honkonen, Sirpa Varvikko)

Norjalainen sottiisi

Kevättä ilmassa

 1. Maria Kärki (laulu) ja Reetta Jokinen (laulu, piano)

Kuussa tuulee

I see the light


 1. 11-12-vuotiaiden Tanssillisen voimistelun ryhmä (SNV)

Survivor

Koreografit: Peppi Peltonen ja Valpuri Salminen 1. Kirja-arvonnat (2)
 2. VÄLIAIKA –kahvit, kirjoja, Marjan saama taideteos nähtävillä


 1. Iida Pudas (Linnan koulu)

Piano: Taj Mahal

 1. Osku (laulu)  ja Veeti  (laulu ja kitara)

Photograph

 1. Viitasalo-opiston nykytanssin perusteet 2

 Immeisiähän myö vaan

Koreografi/ohjaaja: Kati Törrö

 1. Reetta Pöntinen (laulu) ja Joonas Rinne (laulu, kitara)

Valot pimeyksien reunoilla

Dust in the wind –  Emmi Hiekkavirta , viulu

 1. Peppiina Minkkinen –lyhyt juonto

Peppiinan sairaalamatka-video (videon tekijä: Jannina Lahti)

 1. Herajärven kutosen  tytöt (ohjaaja Vesa-Matti Laaksonen)

Neljä kertaa vuosi

Aamun kuiskaus

 1.  Team Rynkeby – puhe
 2. Peppiina Minkkinen- tilaisuuden tuotto - luovutus
 3. Toivotaan, toivotaan  

Jenni Taipale esilaulaja + Herajärven tytöt

yleisö yhtyy kertosäkeistöön (screen)


Olin laskenut lippujen hinnat mahdollisimman alas, jotta perheet pystyvät osallistumaan. Kello tuli 15 ja sali ei ollutkaan täysi: silloin pienen hetken ajan mielessä kävi pettymys - upean ohjelman takia.. Arvostammeko me edes omia lapsiamme tarpeeksi?_55A8285-Pano.jpg

Sysäsin mietinnän yölle ja keskityin olennaiseen!_55A8289.jpg

Suloinen Peppiina, vauvana syöpään sairastunut, reipas ja iloinen kohta 9-vuotias "ykkösenkelini avasi tilaisuuden. Peppiinan äiti, Enkelini Iida luki sekä minun että kansanedustaja Paloniemen tervehdykset:

http://Pieni laulu ihmisestä Ihminen tarvitsee ihmistä ollakseen ihminen ihmiselle,

ollakseen itse ihminen.

Lämpimin peitto on toisen iho,

toisen ilo on parasta ruokaa.

Emme ole tähtiä, taivaan lintuja,

olemme ihmisiä, osa pitkää haavaa.

Ihminen tarvitsee ihmistä.

Ihminen ilman ihmistä, on vähemmän ihminen ihmisille,

vähemmän kuin ihminen voi olla. Ihminen tarvitsee ihmistä.

Näillä Tommy Tabermannin runon sanoilla toivotan teidät kaikki sydämellisesti tervetulleiksi tänne tänään! Toisella kirjamatkallani JA tämän tilaisuuden valmisteluissa olen kokenut todella syvästi, miten ihmisten apu ja ystävällisyyden merkitys korostuvat ihmisyydessä. Esikoiskirjani Häivähdysten saama huomio teki minusta todella nöyrän ja haavoittuvaisen kirjailijanalun, sillä halusin avata sieluni tässä uudessa, ”SYDÄMEEN TATUOITU” kirjassani. Tiedostan olevani vain hiekanjyvä tällä maapallolla, mutta haluni edistää edes piirun verran ihmisten inhimillisyyttä, positiivisuutta ja välittämistä toisiaan kohtaan sai minut aukaisemaan tatuoidun sydämeni salaisia mietteitä. Kirjani nimi syntyi täysin yllättäen, monen viikon mietinnän jälkeen. Avasin käsikirjoituksen ja siinä se oli silmieni alla: SYDÄMEEN TATUOITU. Rakastuin nimeen välittömästi, sillä kuvastaahan se niin monia asioita, tapahtumia ja etenkin ihmisiä, joita kannan sydämessäni – ikuisesti. Kirjani loppupuolella kerron unelmistani. Kuinka ollakaan: olen nyt täällä tänään toteuttamassa yhtä viimekesän haavettani: hyväntekeväisyys syöpälasten eteen. Ilman tämän pitäjän avarasydämisten lasten ja nuorten arvokasta panosta haaveeni ei olisi toteutunut. Lisäksi sain jyväskyläläisen Team Rynkebyn toimimaan tämän tilaisuuden hyvinä haltijoina, vieden saarijärveläisten lasten ja nuorten esityksillään keräämää konkreettista apua syöpälapsille. Arvostan kaikkia teitä ihania ihmisiä, jotka mahdollistitte tämän tilaisuuden järjestämisen. Rakas yleisö, toivon, että saatte täältä paljon iloa sydämiinne kotiin vietäväksi. Viihtykää!

http://Hyvät juhlavieraat Olen iloinen saadessani tuoda tervehdyksen upean Marja Korhosen järjestämään hyväntekeväisyys- ja kirjanjulkistamisjuhlaan täällä Saarijärvellä. Ennätin toimia seitsemän vuotta Sylvan puheenjohtajana ja nähdä, millaisia haasteita liittyy syöpää sairastavien lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä elämään. Noin 160:ssä perheessä kuullaan joka vuosi shokkiuutinen; perheen lapsi on sairastunut syöpään. Perheiden elämä mullistuu monin tavoin syöpäsairauden myötä. Molemmat vanhemmat eivät pysty lapsen hoitojen vuoksi käymään töissä, infektiovaaran vuoksi perhe ei voi osallistua normaaliin sosiaaliseen elämään pitkien hoitojaksojen aikana eikä vanhempien aika tahdo millään riittää normaalin perhe-elämän pyörittämiseen ja sisarusten huomioimiseen. Tässä tilanteessa Sylva ja sen vertaistyö, neuvonta ja monet muut palvelut tulevat todelliseen tarpeeseen. Pieni valtakunnallinen yhdistys, kuten Sylva tarvitsee kipeästi vapaaehtoisia auttajia toimintansa tukemiseksi. Kaiken toiminnan tavoite on syöpään sairastuneiden lasten, nuorten ja heidän perheidensä tukeminen ja auttaminen. Ylpeänä voin kertoa, että saimme puheenjohtajakaudellani käyntiin syöpähoitojen myöhäishaittojen seurantajärjestelmän julkiseen terveydenhoitoon. Toinen hieno saavutus on etäopetuksen mahdollisuuden järjestäminen yhä useampaan kouluun Suomessa. Team Rynkeby on Sylvan vahvin tukija. Mukaan hyväntekemiseen pyöräillen on vuosien mittaan liittynyt yhä vain uusia innostuneita vapaaehtoisia. Suomen Team Rynkeby -joukkue kerää joka vuosi huikean summan lahjoitusvaroja syöpäsairaiden lasten ja heidän perheidensä hyväksi – samalla kun he pyöräilivät kahdeksassa päivässä 1300 kilometrin matkan halki Euroopan Pariisiin. Ilman tiivistä harjoittelua 200 kilometrin päivämatkat eivät onnistuisi. Kirjailija Marja Korhosen ajatus yhdistää Sydämeen Tatuoitu -kirjan julkistaminen hyväntekeväisyyteen on koskettava ja hieno. Marja on työllään ja esimerkillään näyttämässä meille muille mallia erilaisuuden hyväksymisestä itsessä ja muissa, sitkeydestä ja lannistumattomuudesta elämän kolhujen ja vaikeuksien keskellä. Marja tuo meidän kaikkien elämään voimaa, iloa ja tulevaisuuden uskoa. Kaksi teosta, Häivähdyksiä ja Sydämeen Tatuoitu avaavat lämpimästi ja syvästi kirjailijan omaa arkea, haasteita mutta myös voiman ja ilon lähteitä. Lapset ja nuoret ovat Marjan sydämeen tatuoituja. On upeaa, että tämän juhlan ovat järjestämässä yhdessä Marjan kanssa nimenomaan lapset ja nuoret. He ovat konkreettisesti auttamassa lapsia ja nuoria, joiden elämää syöpäsairaus varjostaa. Sydänlämpöiset kiitokset Sinulle Marja, teille kaikille lapsille ja nuorille ja Team Rynkebylle hyvästä sydämestänne, joka sykkii haavoittuvassa asemassa oleville lapsille ja nuorille.

Aila Paloniemi

Juhla polkaistiin käyntiin Reetta Jokisen kauniilla pianoesityksellä. Sain vinkin, että esiintyjien siirtymiin kannattaa kehittää screenille katsottavaa. Etsin otteita Sydämeen tatuoidusta, Iida Minkkinen etsi valokuvistaan sopivia taustoja ja Joonas Rinne valmisti ne siirtymädioiksi.

unspecified.jpg

Naisvoimistelijoiden pienet satujumppalaiset ilostuttivat (valokuvat: Petro Salminen)

_55A8312.jpg

dia%202.jpg

Kopla, joka on valtakunnallisestikin palkittu kansanmusiikkiryhmä pisti jalat vipattamaan!

_55A8352.jpgdia%203.jpg

Maria Kärjen ja Reetta jokisen tulkinnat Haloo Helsingistä ja herkkä Disney-tulkinta saivat minut jo muihin sfääreihin <3

dia4.jpg

Naisvoimistelijoiden vahva panos, 11-12 vuotiaiden tanssillisella iloittelulla johdatti meidät kirja-arvontojen kautta väliajalle.

Sydameen_tatuoitu_1.jpg

Iida Pudas Linnan kyläkoululta johdatti meidät Taj Mahaliin :)

dia5.jpg

Oscar ja Veeti tulkitsivat Ed Sheerania - herrasmiehet kukittivat minut ruusuin <3

_55A8468.jpg

dia6.jpg

Viitasalo-opiston nykytanssi 2 esitti valtakunnallisesti jatkoon päässeen voittoisan tanssinsa

_55A8484.jpg

_55A8503.jpgdia7.jpg

Edellinen dia oli harkiten valittu, tulihan oma rakas kuopukseni esiintymään Joonas Rinteen säestyksellä. Kun miljoonan muiston "Dust in the wind" alkoi lempeällä kitaransoitolla - aukesivat äidin kyynelkanavat <3_55A8544.jpgdia8.jpg

Peppiina-rakas kertoi salin edessä kaikille sairastaneensa vauvana syöpää ja sitten nähtiin video Peppiinan sairaalamatkasta (videon tekijä: Jannina Lahti). https://www.youtube.com/watch?v=7FUdSQNWzVQ

Tasainen niiskutus kuului ympäri salia, sillä video kosketti jokaista ja toi tilaisuuden konkreettisen asian viimeistään tässä vaiheessa ihmisten tajuntaan..

dia9.jpg

SITTEN SEURASIKIN TARKKAAN VARJELTU YLLÄTYSNUMERO!

Peppiina kuulutti: "Tältä elämäni näyttää nyt"! ja veti suvereenisti Johanna Kurkelan "Olkaa kilttejä" kappaleen tahdittamana upean voimisteluesityksen siltakaatoineen, spagaateineen ja uskomattomalla notkeudella <3 -Yleisö oli naama näkkärillä :)

_55A8608.jpg_55A8453.jpg

Herajärven kutosen tyttöryhmä (entinen koulu, jossa opetin vuosikausia) lauloi itsensä kuulijoiden sydämiin <3

Oli aika Team Rynkeby Jyväskylän astua kehiin! Kapteeninsa Jouko Solmulan johdolla tiimi kertoi pyöräilevänsä kesällä 200 km/pvä maalinaan 15.7. Pariisi! Team Rynkeby kerää tempauksillaan varoja Sylvalle. Arvostan ja kunnioitukseni osoituksena lahjoitin pääsylipputulot Team Rynkebyn kautta Sylvalle.17834045_10210552877715982_8754722190977

Yhteislaulun kajahtaessa sydämeni oli läpeensä tatuoitu rakkaudella ja hyvällä mielellä <3 (Jenni Taipale + Herajärven kutosen tytöt esilaulajina)dia10.jpg

Paikalla olivat juuri oikeat ihmiset siinä hetkessä!

Halaus ja KIITOS <3 kaikille apuna olleille!IMG_2469.jpg

Äänimies ja Peppiinan pappa <3