Seuraan mielenkiinnolla tätä median jatkuvaa mielipiteiden muokkausta. Tai sen yritystä. Kai propagandaa on aina harrastettu tiedotusvälineissä, mutta hei oikeasti, herätkää ihmiset! Aprillipäiviä on 365 vuodessa !


Aina kun jokin tutkimus julkistetaan, joku kiirehtii julkaisemaan sen ”totena” facebook-seinällään, varsinkin jos se tukee omaa ajatusmaailmaa. Näin keväällä ihan pyörryttää, miten laihduttamisen tavoittelu saa ihmiset sekoamaan täysin ja kokeilemaan mitä ihmeellisimpiä ihmekuureja. Laihduttaminen on hyvä asia, jos oma tahtotila ja tavoite ovat kohdallaan. Harmillista, mutta moni  lähtee epätoivoisesti ihmedieetin perään. Ensin on mahtavaa, kun nesteet poistuvat elimistöstä, mutta palautuminen ”normaaliin” elämään saa monet jopa masentumaan ja pahimmassa tapauksessa vaan lihomaan lisää…


Laihduttamishuuma oli vain yksi kalpea esimerkki. Kun jokin ”uutinen” pamahtaa lehteen – en varauksetta enää sitä usko – en varsinkaan otsikkoa. Yritän käyttää omaa älyäni sen hahmottamisessa: voiko tämä olla totta, onko joku osuus jutusta hämärä ja onko juttu vaan jonkun mielipide? Yleensä kuohunnan jälkeen alkaa paljastua eri puolia asioista ja mitä enemmän infoa tulee, sitä enemmän oikea asia alkaa hahmottua.


Juuri näin tapahtui kadonneen malesialaiskoneen kanssa. Totesin vain, että jotain salataan. Ei kone vaan voi hävitä tutkasta tänä päivänä, kun kännykätkin osataan jäljittää. No, niin sitten alkoi tihkua tietoa vähitellen…


Niin kauan kuin muistan, aina on joku Noora Karma vienyt ihmisten yöunia ihmekyvyillään. Totta, taitava nainen, mutta kyse on tempuista, joita osatakseen hän on kouluttautunut ulkomailla. Vahvalla persoonalla on aina esittää ”totuuksia”, joita heikommat sitten uskovat.


Tavallinen ihminen pystyy omassa elämässään todellisiin suurtekoihin, kun ei anna vahvojen voimien viedä itseään harhaan: olemme niin ainutlaatuisia yksilöitä omassa elämässämme, että KAIKESSA voi pärjätä, kun opettelee ensin pärjäämään itsensä kanssa.


Mielestäni meistä jokainen voisi aloittaa näistä tosielämänsä suurteoista (halutessaan):


  • rakasta läheisiäsi, kun he vielä elävät ja sano se heille, omalla tavallasi.
  • mieti, mistä itse olet valmis luopumaan, että rakas kotimaamme selviää näistä vuosista, joita olisi jokaisen syytä osata varoa jatkossakin – omilla valinnoillaan.
  • onko oma elämäsi niin tiukille vedetty, että MIHINKÄÄN hyväntekeväisyyteen ei liikene mitään?
  • ole ystävällinen aina kuin suinkin voit. Ystävällisyys voittaa AINA vihan.
  • meillä on vieläkin upea luonto ympärillämme. Huomaatko sen? Mieti, millä pienillä teoilla voit ylläpitää tätä kauneutta?


Mikäkö minä olen näistä asioista puhumaan ? No en niin mikään, paitsi olen ne asiat kantapään kautta opetellut, enkä ihan ensimmäisenä tule olojani Suomessa, rakkaitteni ympäröimänä valittamaan. Sinä päivänä kun olen Suomeen asuinpaikkana tyytymätön – lähden täältä!


Hups, eksyin täysin sieltä, mistä aloitin: kriittisyydestäni mediaa kohtaan. Mitäs silläkään on väliä? Palaan aiheeseen tuonnempana, viimeistään kun kunnallisvaalipelleily pääsee kunnolla vauhtiin!

Toiveikkain ajatuksin, Marja.


m-normal.jpg

Kuva Iida Minkkinen