En fanita mitään nimikettä, joka alkaa sanoilla Suomen kaunein ..., Suomen surkein.., Suomen positiivisin.. ja niin edelleen, eiväthän ne pidä millään tasolla paikkaansa, koska mittareita on yhtä monia kuin on arvioitsijoitakin.

Mistä moinen asia tuli mieleeni? Ihan vaan siitä, että kuultuani uuden kirjani ennakkotilausten saapuvan ensi viikolla, sydämeni rytmi sekosi täysin, herpes iski ja kehoni on jäykkä kuin rautakanki. Hirveä stressi iski päälle siitä tosiasiasta, että joku pääsee käsiksi kirjani tarkoin varjeltuun tekstiin!

Asia on niin, että kukaan läheiseni ei tiedä pätkääkään, mitä olen kirjoittanut! Vain rakas serkkuni Heini on oikolukenut tekstejä rinnallani sekä tietysti kustantamo Myllylahti, joka on jälleen uskonut minuun! Enkelit tietävät vain  ne pätkät, jotka ovat itse kirjoittaneet tästä työstä..

Tämä on haavoittuvaisin hetki ehkä elämässäni: avaan kirjassa elämääni melko syvästi ja suoran rehellisesti.

Pelkään kuollakseni reaktioita monella tasolla: olenko suvulle häpeäksi? Lukijoilleni pettymys? Rakkailleni harmitus? Ovatko mielipiteeni ärsyttäviä, vihastuttavia, loukkaavia tai "tyhmiä" ? Kustantajalleni floppi?  Käyn läpi nyt henkistä "kärsimysviikkoa" sillä tehtyä ei saa tekemättömäksi. Mieleni tekisi vaan hävitä koko maaliskuuksi...

Pisteenä iin päälle näin viime yönä unen: olin Huutokauppakeisarin tilaisuudessa, jossa Aki Palsanmäki syvällä äänellään kajautti mikkiin: "Suomen turhimmaksi kirjaksi on yksimielisesti valittu Marja Korhosen Sydämeen tatuoitu!". Näin kyseenalaisen  "kunniakirjan" ja heräsin... Tämä arvatenkin nosti fiilikset kattoon ja vieläkin on rähmää silmissä.

Tiedän, että kirjoitin paitsi otsallani ennen muuta sillä tatuoidulla sydämelläni. Tarkoitan sitä, mitä kirjoitin. En peru sanottuja asioita,vaikka roviolla minut poltettaisiin! Voin edelleenkin olla vain oma itseni.

Jos jotain saan lukijoiltani toivoa, on se tässä: lukekaa kirjani ajatuksella, vaikka pieninä kokonaisuuksina ja miettikää moninaisesti! Rivien välistä on poimittavissa koko totuus, kenellä on siihen malttia ja kanttia. Olen vain yksi pieni marja marjojen joukossa :)

Lämpimin ajatuksin, yksi Sydämeen tatuoitu <3

Sydameen_tatuoitu_1.jpg