Pieni laulu ihmisestä

Ihminen tarvitsee ihmistä
ollakseen ihminen ihmiselle,
ollakseen itse ihminen.
Lämpimin peitto on toisen iho,
toisen ilo on parasta ruokaa.
Emme ole tähtiä, taivaan lintuja,
olemme ihmisiä, osa pitkää haavaa.
Ihminen tarvitsee ihmistä.
Ihminen ilman ihmistä,
on vähemmän ihminen ihmisille,
vähemmän kuin ihminen voi olla.
Ihminen tarvitsee ihmistä.
Tommy Tabermann

 

Niin se vaan on hyvät ystävät: ilman teitä ja teidän uskomatonta tukeanne ja kannustustanne olisin vain puolikas Marja. Eikä tämä ole vain Ystävänpäivän höpötystä – ystävän päivähän on joka päivä.

 Ei jokainen voi olla sydänystävä – miten kukin tuon sanan sitten ymmärtääkin. Itselläni on muutama aivan erityinen ystävä, joita kannan sydämessäni varmasti läpi aikojen. Heihin liittyy vahvasti yhdessä koetut elämän koukerot, sekä tietysti täydellinen molemminpuolinen luottamus.

Nämä ”raskaansarjan” ystävät tunnistavat itsensä kyllä heti näistä sanoista. Vaikka vuosia vierähtää, että emme tapaa – voimme heti jatkaa siitä mihin jäimme. Arvostan nämä ihmiset pilviin ja senkin he tietävät sydämissään.

Ystävystyn luonteeni mukaisesti nopeasti ja helposti. Siksi ystäväpiirini on ollut läpi elämäni laaja. Minä yksinkertaisesti tykkään hyvinkin erilaisista ihmisistä! Välitän.

Opettajana ollessani painin ensimmäisten uravuosieni ajan tämän kysymyksen äärellä: voiko opettaja olla ystävä. Olinpa lapsellinen! Totta kai voi…

Ystävyyttä ei ole liikaa tässä maailmassa. Opettaja, jolla on oman elämänsä muumit laaksossa, kyllä tietää oman asemansa rajat, rajoitteet sekä erottaa oikean väärästä.

Luovuin siis ” roolistani” opettajana. Yritin parhaani, omana itsenäni oppilaideni monenkirjavassa koulunkäynnissä. Onnistuen ja epäonnistuen.

Ystävyydessä toimin samoin. En tyrkytä ystävyyttäni kenellekään, mutta en kyllä torjukaan helposti, sillä intuitioni kyllä toimii näissä asioissa.

Vilpittömän ystävällisyyden aistii aina. Yritän itsekin olla ystävyyden arvoinen, vastavuoroisesti. Ystävyys ja ystävällisyys voittavat aina kateuden ja epäystävällisyyden. Kuinka paljon paremmassa  maailmassa me eläisimme jos ystävän päivä oikeasti olisi kaikkien sydämessä joka päivä?

clip_enkeli1-normal.jpg

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE YSTÄVILLENI <3 , lämmöllä Marja.