Olen saanut paljon ihania Ystävänpäivämuistamisia, joista kaikista olen tosi kiitollinen. Tiedän, että ne ovat sydämellä annettu tai lähetetty, kiitos <3

Kun Ystävänpäivä aikanaan rantautui Suomeen, en ollut ihan vakuuttunut, mitä siitä vaaleanpunaisesta hömpötyksestä olisin ajatellut.. Ystävänpäivähän pitäisi olla koska vaan!

Niinhän se onkin: tapaat ystäviä satunnaisesti, vaihdatte ajatuksia silloin tällöin, eikä ystävyyden kallio muutu tai häviä , vaikka vuosiakin vierähtää tapaamatta. Ystävältä kehtaa pyytää apua silloin kun sitä tarvitsee.

Opin vuosien varrella ajattelemaan toisin: mistä se on pois, jos ihmiset haluavat tiettynä päivänä vuodesta toivottaa tai sanoa jotain kaunista toisilleen?

Moni sekoittaa mielestäni tuona päivänä ystävyyden ja rakkauden, koska markkinat syytävät tuolle päivälle paljon sydämellä varustettuja tuotteita :) Käytän itse paljon hymiöitä ja sydämiä ihan vain siitä ilosta, että olen aidosti kiitollinen, ilahtunut, onnellinen tai minua vaan hymyilyttää ja annan sen näkyä! Ihan sama jos se jotain hapannaamaa ärsyttää - tarkoitukseni ei ainakaan ole paha..

Miehille harvoin pistän sydämiä, koska väärinkäsitykset ovat niin ilmeisiä :) Sitä paitsi rakkaus löytää kyllä reittinsä muutenkin kuin piirrettyjen sydämien kautta, enkä ole mielestäni muutenkaan hukassa sydämeni värähtelyjen kanssa!

Ystävyyttä on hyvin monenlaista ja monentasoista - kaikki tärkeää tässä maailmassa. Erilaisia ystäviä tarvitsee ihan joka ihminen. Aika asettaa omat paineensa ystävyyssuhteiden hoitamiselle, mutta elämä on periodeja: tosi ystävä kyllä huolii sinut luokseen, kun molemmille aika on sopiva.

Moni ihana ihminen kantaa huolta olenko yksinäinen?Olen varmaan syntymästäni asti ollut niin erikoinen, että en ikikuuna päivänä tunne yksinäisyyttä :) Välillä  nautin satasella, kun saan olla esim. muutaman tunnin päivällä yksin. Edes sairastuttuani en juurikaan tuntenut itseäni yksinäiseksi, vaikka rakkaita tietysti oli ikävä. Aivoni ovat koko ajan niin ylikuormitetut jännittävillä asioilla, että itseäkin naurattaa!

Ei silti, oli aika, että itsekin kannoin huolta esim. lapsistani, tuntevatko he yksinäisyyttä? Nyt kun olen varmistunut, että nuoriso kyllä pärjää - hengitän vapautuneesti :)

Tänä vuonna sydämeni heitti volttia tämän kortin myötä.hymy.jpg

Kortin lähetti nuori, jonka värisevä, suloinen mieli taisteli pitkään olemassaolonsa puolesta. Hänen edestä rukoilin paljon voimia kestää tätä maailman tuskaa..Kun tällaisen taistelun jälkeen saa reippaan ja hyväntuulisen Ystävänpäiväkortin, ei tee mieli enää kyseenalaistaa Ystävänpäivän merkitystä <3

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ MEILLE KAIKILLE :)

LumiMarja <3