Opettajan työssä totuin päivittäin esiintymään oppilaiden edessä, vaikka en tunnusta kyllä silloinkaan mitään roolia vetäneeni :) Oppilaat ovat todella tarkkoja havainnoijia ja sain kyllä palautetta paljon esim. pukeutumisestani, hiuksistani, koruistani ja kommelluksistani. Muistan ikuisesti yhden pikkuoppilaani, joka totesi minulle käsi poskella: " Ope, taidan rakastaa sinua.. Olet niin iloinen"

En minä totta vieköön aina iloinen ollut, mutta opin jo varhain, että yleisöä ei ikinä, ikinä saa aliarvioida!Oppilaat ovat varsin suorapuheisia ja heidän palautettaan olen varauksetta arvostanut.

Nyt näyttää siltä, että mykällä luennoitsijalla riittää tulevaisuudessakin esiintymisiä :) Haluankin valottaa teille, mikä lumipallo lähtee vyörymään, kun saan kutsun jonnekin puhumaan..

Yleensä saan sähköpostia ja alan sovittelemaan sopivaa päivää ja kellonaikaa. Kuulostaa helpolta?Saattaa kuulostaa,mutta sitä se ei ole.. Mukaan tarvitsen avustajan ja tulkin. Katson tekemääni työlistaa, kuka on ehdotettuna päivänä töissä. Nimittäin kaikki avustajat eivät halua "keikoille, eivät ehdi olla ylitöissä, lapsille ei saa hoitajaa tms.Siinä tapauksessa alan pommittaa noin kahtatoista sijaistani. Onneksi käytössäni on Whatsapp, Facebook ja sähköposti, joita pystyn kaikkia itse käyttämään. Nimittäin sama rumba on tulkin kanssa.Tosin vakitulkkejani on vain  3-4, joita käytän esityksissäni.

Homma vaikeutuu huomattavasti, jos vuorossa on yökeikka.. Esim. taannoin menimme  ensin Samuli Edelmannin konserttiin Jyväskylässä, sieltä ajo Virroille yöksi jotta ehdimme aamupäiväluennolle seuraavaan kohteeseen. Vielä kun pari sairastumista sotkivat suunnitellun puheeni, piti kehittää esitys täysin uusiksi, sillä jokin tolkku esityksen pituudellakin on. Lisäksi olin osa juhlatilaisuutta.

Lähtökohtaisesti minulla on fysioterapia ma, ke ja pe sekä toimintaterapia ma ja puheterapia to. Mahtaa Kela olla sekaisin terapioistani, sillä joudun siirtelemään niitä niin paljon kuin pystyn! Kiitos joustavat ja ihanat , ymmärtäväiset terapeutit!Vain näin toimien olen päässyt keikoille.

Olen nainen, siispä asu, korut, kampaus ja meikki pitää suunnitella etukäteen. Jos lehtiväkeä tulee paikalle, mietin ovatko samat vaatteet olleet hiljan lehtikuvissa.. Koska lähdöt aamulla ovat kiireisiä, yleensä kosmetologini Piia Varismäki & siskonsa Kati Kuusela (entinen rakas oppilaani) laittavat minut jo edellisiltana valmiiksi! Iida Minkkinen, oma enkelini <3 on myös kampaaja, joten hän tekee aina kun ehtii myös hiukseni ja meikkini. Yöhoitajat saavat vihdoin selityksen, miksi nukun tosi usein  täysissä meikeissä :) Nimittäin jos reissu menee myöhään, päästän enkelit kotiin ja meikit pestään aamulla..

Puheen pito on aina haasteellista - sillä yleisö on aina uniikki! Mitä enemmän innostun, sitä kovemmalla on tulkki, koska emme ikinä harjoittele vuorosanoja! Arvostan tulkit pilviin - se vaatii nopeutta, herpaantumatonta tarkkuutta, selkeää puhetta, ym...Lisäksi rakastan esiintymistä - koen, että minulla on vielä annettavaa, vähän vajavaisenakin.. Yleisön hiiskumaton hiljaisuus, kun tulkki toistaa "puhettani" - se on jotain järisyttävän hienoa <3

Reissaamistakin rakastan! Tykkään liikkua ja nähdä uusia paikkakuntia, tutustua uusiin ihmisiin :) Joskus kotiin tullessa huomaan, että olen viimeksi syönyt ehkä 9-11 tuntia sitten! Se on oma valinta, sillä usein haluan jouduttaa reissua siirtämällä nälkää :) Liikkuvassa autossa minua on  jokseenkin mahdotonta ( sekä vaarallista avustajalle) syöttää..

Vehoa & Mercedes Benziä saan kiittää huhtikuusta vuoden loppuun mahtavista reissuistani <3 Miten Marjareissut jatkuvat v. 2016? Siihen tarvitsen hyvien ihmisten apua... Pysykää kanavilla <3 Marja IMG_0688.jpg