Olen enemmän kuin helpottunut, kun vuosi 2018 siirtyy minun miellekartassani vuosijanan loppuun. Harvoin tunnen näin, mutta koko vuosi on tuntunut joko odottamiselta tai jonkin särkyneen korjaamiselta.

Odotin koko vuoden erään haaveeni toteutumista, mutta jo alkuvuodesta ymmärsin siinä kohtaa elämän realiteetit kohdaltani. Olen kuitenkin sikäli onnekas ihminen, että tiedän psyykeni kestävän melkein mitä vaan. Onnistuin salaamaan särkyneen unelmani kaikilta. Ärsyttävästi sanottu, enkä siitä "vuoden onnistuja"-titteliä ansaitse :)

Fyysisesti tämä vuosi yritti ehkä tuhota talouteni: tuntuu, että kaikki särkyi heinäkuusta lähtien käsiini, aiheuttaen rahan menoa. Tässä vahingoniloisille riemullinen luettelo:

- pääsin tekemään rikosilmoituksen, kun joku törppö peruutti Jyväskylässä yöllä parkissa olleen Enkeliautoni etuoven tuusan nuuskaksi. Vaihtoon meni samalla roikkuva sähköpeili ja kyljen teippaukset.

- Pysyäkseni autoteemassa: tuulilasi hajosi nähtävästi kesän kuumuudesta, akku sippasi onnekkaasti kotipihassa Levin reissun jälkeen. Tuulilasin pyyhkimet tulivat tiensä päähän ja tiivistesuojan sijaan eräs Enkeli osti silikoniliimaa --> luojan kiitos sitä ei ehditty sivellä ovien tiivisteisiin:)

- kesällä etupuskuri otti maakosketuksen ja helmat roikkuen sitä silloin ihmeteltiin. Nyt en ole edes käynyt tarkistamassa: jouluaattona autoani lainannut joulupukki luisui Enkeliautolla penkkaan..

- kodinkoneet: keskuspölynimurin säiliö tippui varaston lattialle, sauvasekoitin hyytyi ja pesukone sammui jättäen pyykit sisään, telkkariin ilmestyi vaalea pystyviiva..

- Perskuta, hajosihan tietokonekin + tietokoneen erillinen näyttö ja jopa PIUHA!

- kaiken tuhon kruunasi huoneistoni hajuhaitta, joka työllisti puoli Saarijärveä melkein kolmen viikon ajan. Vakuutustarkastaja päätyi sitten samaan, mitä jo ihan alussa epäilin: raato pesuhuoneen ja kodinhoitohuoneen seinän välissä. JESS!

Eipä ole ollut tylsää tai ikävää. Saan uutena vuonna 2019 valmiiksi ensimmäisen fiktiivisen kirjani. Vaikka se olisi maailmanhistorian surkein kässäri, yritän saada sille kustantajan <3 Muutenkin odotan uutta, upeaa vuotta 2019 silmät säihkyen. Kaikkea kivaa voi tapahtua!

ONNELLISIA TÄHTIÄ KAIKILLE VUONNA 2019 <3 Marjaindex.jpg