Ei sille mitään voi - joka vuosi koulujen alkaessa sydämessäni värähtää.. Moni eläkeikäänsä kiihkeästi odottava voi ajatella, että valehtelen. Ihan sama, vuosienkaan poissaolo opettajan työstä ei ole sammuttanut kipinääni toimia lasten ja nuorten kanssa. Ehkä päin vastoin?

Lähtiessäni 1982 opiskelemaan luokanopettajaksi, en olisi voinut tietää, mihinkä ryhdyn, miten rakastun ammattiini! Niin vain kävi vaivihkaa ja haikeudella muistelen monia luokkia tai oppilaita, joita sain opettaa..

Ensimmäisen työvuoteni vedin Etelä-Suomessa ja sain vedettäväkseni suurehkon ykkösluokan.. Kaiken huipuksi luokka oli puolipullollaan julkkisten lapsia! Eipä siinä mitään - aivan suloisia lapsia kaikki  ja minä suunnittelin tunteja illat pitkät, sinkkunainen kun olin... Lapset veivät sydämeni täysin! Ekasta palkastani ostin upean, kalliin mokkalaukun ja kuinkas sitten kävikään :) Teimme syksyn vaahteratauluja. Oppilasjono oli pöytäni ympärillä. Eräs pikkuoppilas tarttui isoon EriKeeper-pulloon, jonka koko korkki irtosi, oppilas säikähti ja.. puoli litraa EriKeeperiä sujahti ketterästi JOKAPUOLELLE uutta, mustaa mokkalaukkuani :)

Rakastan musiikkia ja laulamista, mutta sehän ei tarkoita, että osaa soittaa! Voi nolouden huippu! Luokassa oli kuuluisan kapelimestarin lapsenlapsi, jonka isä oli vielä ammattimuusikko ja superlahjakas viulunsoittaja, joka otti Suzuki-viulutunteja. Soittotaitoni oli "Ostakaa makkaraa"-tasoa, mutta niillä mentiin! Olihan se NIIN noloa, mutta huumorin lahja pelasti minut monista täpäristä tilanteista!

Eräs umpi-ihana oppilas kutsui minut 8 v-synttäreilleen. Ilostuneena kysyin, keitä muita sinne tulee? Jukka Kajava (Hesarin silloinen julkkiskriitikko, Hantta Krause (nyk. Wilma Schlizewski), Calle Öhman ja MarjattaLeppänen, Robi de Godzinsky.. Olin varmaan monenkirjava, kun kömmin ulos luokasta..Harmi, kun tuli este, enkä päässyt niille synttäreille :) :)

 

Kaksi ensimmäistä työvuottani rakastuttivat minut opettajan työhön, opetin sydämelläni - virheineni kaikkineni <3

Toivon ihan jokaisen koulu- ja opintaipaleelle kultaisia muistoja ja enkelin varjelusta..Scan0002.jpg

Minut tulette tapaamaan ympäri Suomea kouluissa teemalla " Erilaisuuden kohtaaminen/koulukiusaaminen". Periksi en anna! Halaus, Marja :)