Rakkauteni kesään on ikuista. Ennen nautiskelin vauhdikkaasti kuntoani monipuolisella  liikunnalla kohottaen, auringosta täysillä nauttien ja luonnossa liikkuen. Tilanteet muuttuvat mutta elämä ja varsinkin kesä jatkuvat! Myös minulla.
Pyörätuoli ei ole tehnyt elämästäni surkeaa eikä säälittävää. Niin kuin elämässä yleensäkin, asennetta pitää tarkistaa kun elämä muuttuu. Itsestä on kiinni hyvin pitkälle liitynkö valittajien kuoroon vai teenkö elämästäni niin nautittavan kuin pystyn. Totta on, että tiettyjä asioita kaipaan joskus niin että kipeää tekee, mutta käsi sydämelle – olenko muka ainoa? Kaipaan niitä samoja asioita kuin moni, moni muukin, mutta mielelläni keskityn kaikkeen siihen ihanaan, mihin pystyn.
Aurinko, ”Arska” rakastaa minua – samoin minä Arskaa! Takapihalleni paistaa aurinko koko päivän, se lämmittää, ruskettaa, saan olla osa luontoa ja tuulettaa ajatuksiani rauhassa. Sateen ropistessa tai ukkosen jyristellessä siirryn ”pomottamaan” sisälle. Minulla on loistavia avustajia, joita kutsun enkeleikseni, eikä minulla todellakaan ole tylsää!
Kesäni aloitin aivan loistavalla konsertilla Tampereella , Ratinan stadionilla 25 000 muun kanssa .
Kauniissa kesäillan auringossa Bon Jovi –yhtye viihdytti, villitsi ja hurmasi meitä kolmen tunnin konsertillaan. Saimme kuninkaallista palvelua alusta loppuun asti : jopa muu liikenne pysäytettiin vuoksemme kun yksityiseltä, maksuttomalta parkkipaikaltamme kotiin lähdimme! Kirjoitin kiitokseni Aamulehteen seuraavalla viikolla, niin täydellistä pyörätuolipalvelua harvoin saa!
Vähän haikeaa, mutta ilo ja kunnia oli järjestää kuopuksemme lakkiaisjuhla yhdessä lasteni isän kanssa, tavata sukua puolin ja toisin, kera muiden tärkeiden ihmisten. Mikä parasta : oman lapsen välitön riemu tuntuu vieläkin sydämessä!
Jumpassa käyn kolme kertaa viikossa ja kun kerroin ystävälleni käyväni kuntosalilla, kysyi hän ihmeissään : ”Olet halvaantunut, mitä pystyt tekemään salilla ? Paljonkin ! Tietysti en voi leuhkia kilomäärillä, mutta kun tasapainoani avustetaan, teen ihan itse käsivetoja, selkälihasliikkeitä, vatsalihaksia ja jalkaprässiä. Jalkaprässissä 25 kilon painoilla 160 toistoa – on se halvaantuneelle tyhjää parempi!
Kesä on vierailujen aikaa. Väkeä tulee ja menee. Niin minäkin! Ostin kesäauton, jotta reissuun pääsee , kun siltä tuntuu. Nuoriso tosin käyttää mieluusti samaa autoa, joten kompromisseja on tiedossa! Kotikyläni jokavuotiset Kesäkisat kutkuttavat nauruhermoja ja yritän sitkeästi myös kirjoittaa kirjaani, joka etenee hitaasti, mutta varmasti! ´Summa summarum : tekemisen puutetta ei tänäkään kesänä tule olemaan ! Touhukasta kesää kaikille – asenne ratkaisee!  Lämmöllä, Marja.

 

IMG_1772-normal.jpgKIMG_1748-normal.jpg