Nolostunut

Katso tätä päivää, sillä se on elämä.
Sen lyhyessä hetkessä on koko totuus.
Siinä on koko olemassaolosi todellisuus,
kasvun riemu, toiminnan loisto, kauneuden kirkkaus.
Eilinen on vain unta, huominen on vain näky.
Mutta jos elät tämän hetken hyvin, on eilinen uni onnesta,
jokainen huominen toivenäky.
Katso siis tarkkaan tätä päivää,
aloita jokainen aamu uusi elämä.

(Goethe)

 

Nyt tämä kaikki on niin loogista : eilistä ei takaisin saa.. Haluaisinko? Totta kai toimivat kädet ja jalat kelpaisivat, samoin puhekykyni, mutta jo eletty elämä? Silloin palaisin henkisessä elämässäni vuosisatoja taaksepäin.. Kuulostan ehkä epäuskottavalta, mutta kiirastuleni kasvatti minut Hengen Jättiläiseksi – en pelkää enää herätä uuteen aamuun – sillä tiedän, että selviän. En elä muiden ihmisten mielipiteitten varassa, vaikka niitä mielenkiinnolla kuuntelenkin. Myös sydämeni uskallus rakastaa moninkertaistui. Näen rakkauden täysin uusin silmin . Love is everywhere .. Nolostunut

Jokaisella on kuitenkin heikot hetkensä : mikä muu tekee meistä inhimillisiä? Sitä sieluni sopukkaa varjelen kuitenkin kuin tiikeri – vain harva tietää todelliset henkiset kipupisteeni. Moni luulee tietävänsä, mutta metsään menee..

Tommyn sanoja muunnellen : ”..värisevää sieluani en anna tallata..”.

Ehkä ensi elämässä olen ”valmiimpi” jo syntyessä? Höpön löpön, sitä en jää käsi poskella mietiskelemään, vaan alan pakata matkalaukkujani uuteen seikkailuun.. Siltä odotan paljon – aion sukeltaa syvälle, syvälle sieluni syvyyksiin..

Ehkä marraskuussa kuullaan, ehkä ei Silmänisku.

Iloa, valoa ja enkeleitä, ystäväni kalliit! Enkelten ja lasten päivänä, Marja Mietteliäs..